11 Nisan 2015 Cumartesi 15:06
Tatvan Belediyesi'nde Kürtçe tabela asıldı

BİTLİS (AA) - Tatvan İlçe Belediye binasına, Türkçe ve Kürtçe olarak Tatvan Belediyesi yazdırdı.

Tatvan Belediyesi yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda belediyenin ana hizmet binası girişine Türkçe "Tatvan Belediyesi" ve Kürtçe "Şaredariya Tatwan" olarak iki dilde  yazı asıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, yıllar önce ortamlarda konuşulamayan Kürtçe'yi bugün belediye binasına bile rahat bir şekilde tabela olarak asabildiklerini söyledi.

Önceki dönemde birim kapılarına yazılmış olan Türkçe ve Kürtçe yazısını bina girişine de ekleyerek devam ettiklerini belirten Aksoy, şöyle konuştu:

"Hükümetimizin çalışmaları kapsamında Kürtçe'nin önündeki engellerin kalkmasıyla beraber hayatımızın her alanında kullanmaya başladık. Yıllar önce kendi anadilimizi yasak olduğu için sadece kendi aramızda ve gizlice konuşabiliyorduk. Siyasi partiler yasasına göre, miting alanlarında salon toplantılarında bile Kürtçe konuşmamız mümkün değildi. Bugün artık bu yasakları ve engelleri aşmış bir şekilde yaşamımızın ve ülkenin her alanında serbest bir şekilde anadilimizi, Kürtçe'yi konuşabiliyor ve yazabiliyoruz. Devlet artık kendi eliyle Kürtçe yayın yapan ulusal kanallar, üniversitelerde bölümler açıyor. Artık Kürtçe siyasi propaganda yapıyoruz. Mahkemelerde Kürtçe savunma yapabiliyoruz. Yaşadığımız yerlerin yasaklanan Kürtçe isimleri geri verildi. Bunlar birer kazanımdır. Bu gibi pozitif gelişmelerde katkısı olanlara, başta hükümetimiz ve kadrolarına şükranlarımızı sunuyoruz."

Belediyede birim odalarının tabelalarında devam eden çift dilli tabela projesini devam ettirdiklerini, belediye olarak yayınladıkları kutlama mesajlarında da Kürtçe'ye geniş yer verdiklerini anlatan Aksoy, "Bunun yanı sıra şimdide belediyemiz ana hizmet binasının girişine çift dilli Tatvan Belediyesi tabelası astık. Halkımızın kendi ana dilini kendi atadığı belediyenin tabelasında görmesi okuması kadar doğal bir şey olamaz. Tatvan'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Son Güncelleme: 11.04.2015 15:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.