10 Mart 2016 Perşembe 16:13
Tatvan'da 60 Girişimci Sertifikalarını Aldı

 Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası (Tatvan TSO) ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği ücretsiz "Uygulamalı Girişimcilik" kursunu başarıyla tamamlayan 60 kursiyer düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

TATSO Konferans Salonunda düzenlenen sertifika törenine katılan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, "Buradaki bütün arkadaşlar inşallah başarılı iş adamları ve iş kadınları olurlar. Başarının birinci ve en önemli anahtarı iş ahlakıdır. İş ahlakı sağlam olan herkesin başarıya ulaşacağına eminim. Zaten yüce dinimiz İslam da bunu emreder" dedi.

Kursu başarıyla tamamlayan 60 kursiyeri mezun ettiklerini ifade eden Tatvan TSO Başkanı Bilal Dağdağan, kursların bundan sonra da devam edeceğini ifade etti.

Dağdağan, "Düzenlediğimiz programda kadın ve engellilere pozitif ayrımcılık yaparak yeni kurslar açmak için İŞKUR ile protokol imzaladık. Oda olarak her zaman genç girişimcileri destekledik ve desteklemeye de devam edeceğiz. Ücretsiz olan bu kursu başarıyla bitiren arkadaşlardan ricamız, kursa verdikleri önemi yazacakları güçlü projelerle destekleyip iş hayatına adım atmalarıdır" diye konuştu.

KOSGEB Bitlis İl Müdür Vekili Ömer Erkılıç ise Tatvan TSO ile koordineli bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini, ücretsiz olan bu kurslara katılan ve başarılı olanlara sundukları projelerden dolayı farklı kalemlerde 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 liraya kadar destek verebileceklerini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Sertifika törenine Hizan Kaymakamı Yakup Bölükbaşı, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, kurum amirleri, Tatvan TSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile kursiyerler katıldı.

Son Güncelleme: 10.03.2016 17:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.