07 Ağustos 2015 Cuma 14:02
Tatvan'da çevre temizliği çalışmaları

BİTLİS- - Tatvan Kaymakamlığı'na bağlı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ile İş-Kur Bitlis İl Müdürlüğü tarafından "Toplum Yararına Çalışma Programı" kapsamında istihdam edilen 40 kişilik ekip, Nemrut Dağı ve Nemrut Krater Gölü kıyılarındaki piknik alanlarında çevre temizli yaptı.

Nemrut'ta iki gün devam eden çalışmalarda bir kamyon çöp toplandı. Ayrıca çevre temizliği yapılan alanların yeniden kirletilmemesi için uyarı levhaları asılarak, çöp toplama yerleri oluşturuldu.

Kaymakam Murat Erkan, İş-Kur tarafından istihdam edilen 40 kişilik ekibin, ilçede halkın yoğun olarak kullandığı plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde de çevre temizliği çalışmasını sürdürdüğünü belirterek, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği piknik alanlarında çevre temizliği yapıldığını söyledi.

Çöplerin tek tek toplandığını ifade eden Erkan, şöyle devam etti:

 "Temizlik çalışmaları yaz sezonu boyunca devam edecek. Bu kapsamında ilçemiz belediye sınırları dışında bulunan ve halkın yoğun olarak kullanmış olduğu plaj, piknik ve mesire alanlarının yanı sıra mezarlık gibi yerlerde belirli periyotlarla temizlik çalışması yapılacak. Bununla ilgili daha öncesinde belediye sınırları dışındaki Van Gölü sahillerinde 3 gün devam eden bir temizlik çalışması yapılmıştı. Bu kez de çalışmalara Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü civarında bulunan piknik alanlarında devam edildi. Yapılan çalışma ile her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Nemrut Krater Gölü civarı çöplerden arındırıldı. İnşallah bu sayede temizlenen alanlarımız yeniden kirletilmesinin önüne geçmiş olacağız."

Tatvan'da çevre temizliği çalışmaları

Tatvan'da çevre temizliği çalışmaları

Tatvan'da çevre temizliği çalışmaları

Tatvan'da çevre temizliği çalışmaları

Son Güncelleme: 07.08.2015 14:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.