12 Nisan 2016 Salı 16:03
Tatvan'da İhtiyaç Sahibi Ailelere Ziyaret

Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ilçede ihtiyaç sahibi ailelerin ziyaret edileceği bildirildi.

Çalışma kapsamındaki ziyaretlere Cumhuriyet Mahallesi'nden başlayan vakıf çalışanları, ailelerin durumunu, ihtiyaçlarını tespit etti.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SYDV'nin yapacağı ayni ve nakdi yardımların sağlıklı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve ailelerin ihtiyaçlarının yerinde belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışma kapsamında 5 bin hanenin ziyaret edilmesinin ön görüldüğünü söyledi.

Çalışmalara kısa bir süre önce başladıklarını belirten Erkan, şunları kaydetti:

"Hane ziyaretlerinde genel olarak ailenin durumunun yardım almaya müsait olup olmadığı yerinde yapılan incelemelerle tespit ediliyor. Bu çalışmayla aynı zamanda beyan edilen bilgilerin de doğruluğu teyit edilmiş oluyor. Hane ziyaretlerinde tespit edilen olumsuz bir durum varsa duruma göre gerekli yönlendirmeler de yapılıyor."

Ziyaretlerde durumu çalışmaya müsait olanların Türkiye İş Kurumuna yönlendirildiğini dile getiren Erkan, "Hanede psikolojik kaynaklı bir durum, şiddet ya da istismar tespit edilirse ilgili yerlere yönlendirilmeler yapılıyor. Herhangi bir durumdan dolayı durumu yardım ya da maaş almaya müsaitse bu çalışma sayesinde bunlar tespit edilip gerekli işlemler başlatılıyor." ifadelerini kullandı.

 

Son Güncelleme: 13.04.2016 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.