23 Şubat 2016 Salı 16:08
Tatvan'da Vergi Haftası Etkinlikleri

 Tatvan Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Belen, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Kaymakamı Murat Erkan'ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkan, Belen'in ve personellerin Vergi Haftasını kutladı.

Erkan, güçlü ve bağımsız devletlerin temel ekonomik kaynağının vergiler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Ülkemizde de kamu giderlerinin finans kaynağını vergi gelirleri oluşturmaktadır. Bu itibarla kamu hizmetlerinin daha kaliteli sunulabilmesi için, tahakkuk eden vergilerin tahsilat oranlarının yüksek olması da önem arz etmektedir. Devletin artan kamu harcamalarını karşılama ve kendinden beklenen görevleri yerine getirme noktasında önemli bir yere sahip olan vergiler, kamu yatırımlarının gerçekleşmesi, sosyal adaletsizliğin ortadan kaldırılması, dengeli ve sürekli bir gelir dağılımının temin edilebilmesi sonucunda çağdaş ve müreffeh bir toplumun temini için önemli kamu kaynağıdır. Vergi gelirlerinin arttırılmasında kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi gerekir. Bu mücadelede kurumların yanı sıra vatandaşın da desteğine mutlak suretle ihtiyaç duyulmaktadır. Halkımızın yapmış olduğu alışverişlerde belgelerini almaları halinde haksız kazancın ve kayıt dışılığın en aza indirilmesine katkı sağlanmış olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Vergi Haftası'nın ülkemizin ve milletimizin refahının artırılmasına, kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasına ve verginin tabana yayılmasına vesile olmasını diliyorum."

Son Güncelleme: 23.02.2016 18:39
Anahtar Kelimeler:
BitlisTatvanVergi Haftası
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.