04 Ağustos 2015 Salı 15:10
Tatvan'da zam belirsizliği

BİTLİS - Tatvan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı (TESOB), ilçedeki çay fiyatlarında değişikliğin yapılmadığını açıkladı. 

İlçede hafta sonları çay fiyatlarının artırıldığı yönündeki şikayetler üzerine açıklama yapan TESOB Başkanı Emrullah Tekin, vatandaşlardan 50 kuruştan fazla çay parası ödememelerini istedi.

Tatvan'da çay fiyatlarıyla ilgili kimseye yeni rayiç bedeli belirlemediklerini ifade eden Tekin, "Esnaf kendi kafasına göre bir zam yapmıştır. Kendi kafalarına göre yapılan bu zam geçersizdir. Zamlı çay satışı yapan işletmeler olursa haklarında yasal işlem başlatıp gerekli cezai işlemi uygulayacağız. Bununla ilgili yarın denetimler başlayacak. Şu anda bir bardak çayın esnafa 40, halka 50 kuruştan ücretlendirilme zorunluluğu var. Bu karar bizim yönetim olarak aldığımız bir karardır. Dolayısıyla şu anda odamız tarafından çayın 75 kuruş olması ile ilgili alınmış hiç bir kararımız bulunmamaktadır" dedi. 

Kahveciler ise yapılan zammın TESOB'un bilgisi dahilinde olduğunu ve yeni rayiç bedel çizelgesi için kendilerinden 250 lira talep edildiğini ileri sürerek, bu bedelin çok fazla olduğu gerekçesiyle çizelgeyi almak istemediklerini belirttiler.

Tatvan'da zam belirsizliği

Tatvan'da zam belirsizliği

Tatvan'da zam belirsizliği

Son Güncelleme: 04.08.2015 15:11
Anahtar Kelimeler:
Tatvanda Zam Belirsizliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.