28 Mart 2016 Pazartesi 16:18
Tübitak Van Bölge Yarışması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) bu yıl 47'ncisi düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması"na, Bitlis'in Ahlat ilçesinden katılan 5 projeden 4'ü dereceye girdi.

Ahlat'ın projelerinden 3'ü bölge birinciliği, biri de bölge üçüncülüğünü elde etti.

Ahlat Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahlat'ın TÜBİTAK yarışmalarında her geçen yıl daha iyi dereceler aldığını söyledi.

Bölge yarışmasına Bitlis genelinden 14 proje katıldığını ifade eden Özden, şöyle konuştu:

"Bu projelerden 5'i Ahlat ilçemize ait. Yarışmaya en çok projeyle katılan ilöçe olduk. Yarışmada Ahlat Selçuklu Anadolu Lisesi'nin sosyoloji dalında katıldığı 'Dil Bilmecesi' projesi, Ahlat Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin tarih branşında katıldığı 'Mezar Anıtları'nın Başkenti Ahlat' projesi ve yine Ahlat Çok Programlı Anadolu Lisesi'nin değerler eğitimi dalındaki 'Her Şehre Bir Oyun Sokağı İstiyoruz' projeleri bölge birinciliğini elde etti. Ahlat Selçuklu Anadolu Lisesi'nin coğrafya dalındaki 'Nemrut Dağı ve Krater Gölü'nün Ekoturizme Kazandırılması' projesi de bölge üçüncüsü oldu."

Alınan başarının gurur verici olduğunu belirten Özden, başarıların elde edilmesine katkı sunanlara ve katıldıkları projelerle derece alan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Özden, bölge yarışmasında birinci olan projelerin mayıs ayında yapılacak Türkiye finaline katılacağını bildirdi.

Son Güncelleme: 29.03.2016 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.