03 Ekim 2015 Cumartesi 10:30
Türkiye İçin 1 Milyon Bisiklet dağıtılıcak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesindeki "Daha Sağlıklı Bir Türkiye İçin 1 Milyon Bisiklet" kampanyasına tam destek verdiklerini belirterek, amaçlarının, sağlıklı nesiller yetiştirerek sağlıklı toplum meydana getirmek olduğunu bildirdi. 

Demiröz yaptığı yazılı açıklamada, kampanyanın Sağlık Bakanlığınca yürütüldüğünü anımsattı.

Bakanlığın bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla uygulanan "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında, 2018 yılına kadar 1 milyon bisiklet dağıtılması için çalışmalara başlandığını belirten Demiröz, şunları kaydetti:

"Kampanyada hedef kitlemizi çocuklar, okullar, üniversite ve belediyeler olarak belirledik. Bu bağlamda 2018 yılına kadar bakanlık bir milyon bisiklet dağıtacak. Amacımız, sağlıklı nesiller yetiştirerek, sağlıklı toplum meydana getirmektir. 13 yıllık iktidarımız sürecinde en büyük başarılarımızdan biri sağlık alanında olmuştur. Bu amaçla 'Dumansız Hava Sahası Projesi' hayata geçirildi. Bu sayede yüzbinlerce insan sigara içmekten, milyonlarca insan da pasif içicilikten kurtuldu. Bu politikanın devamı olarak şimdi de sağlıklı nesilleri yetiştirmek için bisiklet kampanyasını hayata geçiriyoruz."

Belediyeleri de yapacakları bisiklet yolları oranında destek ve teşviklerden yararlandıracaklarını bildiren Demiröz, AK Parti'nin politikaları gereği benzer sosyal projeleri, bundan sonra da hükümetin hayata geçireceğini bildirdi.

Son Güncelleme: 03.10.2015 10:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.