17 Şubat 2016 Çarşamba 14:38
Ulu Ve Tuğrulbey Camileri Restore Edilecek

 Adilcevaz'da Ulu Cami ve Tuğrulbey Camilerinin restore edilerek, iki cami arasında peyzaj çalışması, mesire alanları kurulması ve seyir tepesi yapımı için proje hazırlandı.

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy'un girişimleri ile ilçe girişinde bulunan tarihi iki caminin restorasyonu, peyzaj çalışması, mesire alanları oluşturulması, aydınlatma ile birlikte seyir tepesi yapımı için proje hazırlandı.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Sait Sancar, yaptığı açıklamada, projenin onaylanması ve uygulamaya konulmasında en büyük katkının Başkan Gürsoy tarafından verildiğini ifade etti.

Sancar, "Başkan Gürsoy, Ankara'ya her gittiğinde genel müdürümüze ve Bakanımız Yalçın Akdoğan'a projeyi sürekli anlattı. Bu kadar gündeme gelen bu proje sonunda nihayete erdi ve projenin ihalesi tamamlandı. Bu ay içerisinde yüklenici firma işe başlayacak ve tarihi camilerimizin restorasyonuna başlanacak. Ayrıca iki cami arasında peyzaj ve ışıklandırma çalışmaları olacak. Bu projenin ilçeye büyük değer katacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Gürsoy ise, ilçe için büyük önem taşıdığına inandıkları projenin, camilerin restorasyonu, peyzaj çalışması, mesire alanları yapımı, seyir tepesi, güvenlik sistemleri ve ışıklandırma gibi birçok çalışmayı içerisinde bulundurduğunu söyledi.

İhaleyi alan yüklenici firma ile işe başlanması için son görüşmeleri de yaptıklarını hatırlatan Gürsoy, şöyle konuştu:

"Bu proje ile ilçemizin çehresinin değişeceğini düşünüyorum. Gerçekten ilçemizin girişinde olan bu güzide mekanlarımızın, tarihimiz ile bütünleşmesi ve modernize edilmesinde emeği geçen Sayın Bakanımız Yalçın Akdoğan başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz'e, Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve Bölge Müdürümüz Sait Sancar ile ekibine sonsuz teşekkür ediyorum. Adilcevazlı hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun."

Son Güncelleme: 17.02.2016 15:37
Anahtar Kelimeler:
BitlisAdilcevazUlu Cami
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.