21 Mart 2016 Pazartesi 15:48
Ürünlerini Dünya Pazarına Sunuyorlar

Tatvan'da kadınlar, yaptıkları el emeği göz nuru ürünleri internet üzerinden satışa sunuyor.

Tatvan Aile Destek Merkezi'nde (TADEM) açılan ücretsiz kurslara katılan 250 kadın, burada hazırladıkları ürünleri internet aracılığıyla sergiliyor.

TADEM Müdürü Fatma Zenginol, yaptığı açıklamada, merkezde 17 kursta 250 kadının eğitim gördüğünü söyledi.

Merkezde kadın ve genç kızlara yönelik okuma yazma, el sanatları, nakış, filografi ve bilgisayar kursları olduğunu ifade eden Zenginol, şunları kaydetti:

"Ücretsiz servislerimiz mevcut. Kursiyerlerin kullandığı bütün malzemeleri ücretsiz veriyoruz. Kursiyerlerin çocukları için ücretsiz kreş hizmeti de veriyoruz. Kursiyerlerimizin yaptığı el emeği göz nuru ürünlerin satışını internet sitemizden dünya pazarına sunuyoruz. Beğenilen ürünleri hemen kargoyla gönderiyoruz. Tanıtım günleri ve sergilerde de bu ürünleri satıyoruz. Ürünlerin gelirini kursiyerlerimize veriyoruz. Onlarda aile bütçelerine katkı sağlıyor."

Merkezin 3 yıldır kadınlara ücretsiz hizmet verdiğini anımsatan Zenginol, kursların yanı sıra haftanın iki günü kadınlara yönelik moral ve motivasyon açısından etkinlik düzenlediklerini dile getirdi.

Kurs öğretmeni Filiz Sözbilici, kursta 20 kadının bulunduğunu belirterek, "Bazı kursiyerlerimiz ürünlerini kendi için yapıyor bazıları da internetten satıyor. İnternet üzerinden sipariş alıyoruz. Elde edilen gelir kendilerine veriliyor." diye konuştu.

Kursiyer Şemsinur Dinar da hazırladığı ürünleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunduğunu söyledi.

Ürünlerini Dünya Pazarına Sunuyorlar

Ürünlerini Dünya Pazarına Sunuyorlar

Ürünlerini Dünya Pazarına Sunuyorlar

Ürünlerini Dünya Pazarına Sunuyorlar

Son Güncelleme: 21.03.2016 19:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.