07 Temmuz 2015 Salı 15:54
'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı'

Bitlis'te, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, KOSGEB ve Bitlis Esnaf Odası Başkanlığı işbirliğince "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programı" düzenlendi.

TOKİ Gençlik Merkezi'nde düzenlenen eğitimlere 50 kursiyer katıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, yaptığı açıklamada, kursa 50 kursiyer katıldığını ve kursun 70 saat olacağını söyledi.

Kursiyerlere kurum olarak günlük 20 lira verdiklerini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri de kurumumuz tarafından yatırılmaktadır. Kursun sonunda, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere Girişimcilik Eğitimi Programı Sertifikası verilecektir. Girişimci adayları alacakları bu belgeyle kendi işlerini kuracakları veya işlerini geliştirecekleri zaman KOSGEB veya kalkınma ajanslarından hibe ya da kredi desteklerinden yararlanabileceklerdir. Ayrıca engellilerden bu sertifikayı alıp kendi işini kuracak olan kişilere de kurum olarak 30 bin lira karşılıksız hibe desteği sunulmaktadır."

Son Güncelleme: 07.07.2015 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.