12 Şubat 2016 Cuma 15:48
Vali Çınar, Eso Başkanlarını Kabul Etti

 Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz, Ahlat, Hizan ve Güroymak ilçelerinin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları başkanlarını kabul etti.

Vali Çınar, Ahlat ESO Başkanı Mesut Şeker, Güroymak ESO Başkanı Ferit Gülcüoğlu, Hizan ESO Başkanı İhsan Yavuz ve Adilcevaz ESO Başkanı Ümit Aldağ'dan ilçelerinde karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi aldı.

Adilcevaz ESO Başkanı Aldağ, 30 bin liralık Can Suyu kredisinden kapalı olan bazı kooperatifler nedeniyle ilçe esnafının faydalanamadığını söyledi. Esnafın desteklenmesi gerektiğini kaydeden Aldağ, "Güroymak ve Hizan ilçelerimize, Bitlis Eren Üniversitesi'ne bağlı yüksek okulun açılması için gerekli başvuruların yapılmasını istiyoruz. Ayrıca Adilcevaz cevizi, aroma ve yağ bakımından dünya standartlarının üzerindedir. İlçemize 4 yıllık bir Ziraat Fakültesinin verilmesi hem ekonomik hem de sosyal anlamda ilçemize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Vali Çınar da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sivil toplum kuruluşlarının ülkenin yapı taşlarından biri olduğunu kaydetti.

Kendisine aktarılan sorunların hemen çözülecek konular olmadığını ancak elinden geleni yapmaya hazır olduğunu ifade eden Vali Çınar, "Bu sebeple bu ay sonunda esnaf odalarının başkanlarıyla genel bir istişare toplantısı yapmayı düşünüyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. İnşallah esnaf ve sanatkarlarımızın için çeşitli projeler üretip sorun ve problemlerini hep birlikte çözeriz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 12.02.2016 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.