28 Mayıs 2015 Perşembe 23:21
Vali yardımcısı 'sahte hat' şebekesini yakalattı

BİTLİS  Vali Yardımcısı Salih Altun, kimlik bilgilerini ele geçirerek adına sahte hat çıkaran 2 kişiyi yakalattı.

Valilik önünde gazetecilere açıklamada bulunan Altun, vatandaşların kimlik bilgilerini ele geçirerek sahte hat çıkaran dolandırıcılar konusunda kurum müdürleriyle bilgilendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Toplantıda, e-devletten adına sahte bir hat olup olmadığını sorgulattığını ifade eden Altun, şöyle konuştu:

"E-devletten adıma sahte hat çıkarıldığını gördüm. Daha doğrusu benim önceden kullandığım kontörlü hattı faturalıya çevirip, başka bir operatöre taşıyarak, hiç tanımadığım ve bilmediğim kişilere kullandırdıklarını gördüm. Bunun üzerine yasal yollara başvurarak, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Soruşturma kapsamında İstanbul'da yakalanan iki kişinin yargılanması devam ediyor. Bu hususta da kimsenin geri adım atmaması gerekiyor. Çünkü kimlik kişiye özgüdür. Onun iradesi ve bilgisi dışında kullanılması hem ahlaken hem de hukuken doğru değildir."

- "Dolandırıcılar sert kayaya tosladı"

Bu tür olayların makam ayırımı olmadan herkesin başına gelebileceğini bildiren Altun, dolandırıcıların sahipsiz bir kimlik bulduklarında bunu hemen sahiplenip adına sahte bir şeyler yaptıklarını vurguladı.

Altun, "Dolandırıcılar bu kez sert kayaya tosladı. Ne yazık ki böyle şeyler oluyor. Vatandaşlara tavsiyem, kimlik bilgilerine son derece mukayyet olsunlar. Ehil olmayan kişilere kesinlikle vermesinler. Ayrıca alışveriş veya işlem yaptıkları kurumlarda, muhakkak bu kimlik fotokopilerinin üzerine bir damga vurulmasını sağlasınlar. En son nereye kimlik bilgilerini verdiklerini not etsinler. Elektronik kimliğe geçildiğinde, bu sorunlar kalkacaktır. Herkes mutlaka e-devletten sorgulama yapsın" diye konuştu.

Vali yardımcısı

Vali yardımcısı

Son Güncelleme: 28.05.2015 23:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.