30 Ocak 2018 Salı 22:38
Adilcevaz halkı Afrin için askerlik başvurusunda bulundu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde kadınların da aralarında bulunduğu bir grup vatandaş, Afrin operasyonuna gönüllü katılmak için askerlik şubesine başvuru yaptı.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy’un öncülüğünde ilçe merkezinde bir araya gelen bir grup vatandaş, gönüllü askerlik yapmak için hazırladıkları dilekçelerle Adilcevaz Askerlik Şubesi Başkanlığına müracaat ederek, Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı’nda gönüllü asker olmak istedi. Gönüllü askerlik başvurusuna kadınlar da destek verdi.

Dilekçelerini Adilcevaz Askerlik Şubesi Başkanı Ali Rıza Özden’e teslim eden gruptakiler adına gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Afrin operasyonuna destek vermek için başvuruda bulunduklarını söyledi. Başkan Gürsoy, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirterek, “Biz Anadolu toprağıyız. Anadolu toprağı dünyanın en pahalı toprağıdır. Bizler bin yıldır burada yaşamışız. Osmanlı 20 milyon kilometre alana hükmetmiş ve hiçbir etnik ezmemiş ve zulmetmemiştir. Şu anda 783 bin kilometrelik bir alan içindeyiz. Ancak bu alanı bizlere dar etmek isteyen bazı dış mihraplar ile birlikte içimizdeki hainler bu güzelim ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Ülkemiz, çok güzel bir ülkedir. İnsanımız, devletimiz her zaman mazlumun yanındadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın her zaman dediği gibi; mazlumların ve Müslümanların yanındayız. Komşularımızdan bize her gün tehditler gelerek, maalesef bizleri taciz eden ve sıkıntıya sokan bombalarla bizleri tahrik eden duruma neden olmaktadır. Bu nedenle devletimiz bunu önlemek için Afrin Zeytin Dalı harekâtını başlattı. Amacımız Afrin’i işgal etmek değil, oranın asıl sahipleri olan Suriyeli vatandaşları oraya yerleştirmek ve tehdidi bertaraf etmektir. Askerlerimiz orada zor şartlarda gecesini gündüzüne katarak bizlerin rahat uyuması ve ülkemizi böldürtmemek için savaşmaktadır. Bizlerde bu durumu görünce günlerdir rahat edemiyorduk. Bu nedenle Askerlik şubesine müracaat ederek, ihtiyaç olduğu takdirde hemen şimdi veya ne zaman ihtiyaç olacaksa bizlerinde askerliğe alınmasını istiyoruz. Allah bu memlekete yanlış düşünenlerin burnundan getirsin. Orada çatışan askerlerimize yardım etsin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Gazilerimize ve yararlılarımıza rabbim acil şifalar versin. Bizler birlik ve dirlik içerisinde bu vatanı, bu ülkeyi seversek hiçbir kimse de bizleri yıldıramaz. Allah bu memleketin yardımcısı olsun” dedi.

Şube başkanlığına dilekçe veren Ayşegül Güvendik ise, bir kadın olarak askere gönüllü katılmak için talepte bulunduğunu belirterek, “Bu işin cinsiyeti olmaz. Geldik askerlik şubesine, ihtiyaç anında hazırız. Bu işin kadını erkeği yoktur. Her zaman vatana canımız feda olsun” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.