02 Şubat 2018 Cuma 11:04
Türkiye Dağcılık Federasyonu 40 dağcı ile Süphan Dağı’na kış tırmanışı yapacak

40 dağcı Süphan Dağı’na kış tırmanışı yapacak

Türkiye Dağcılık Federasyonunun rutin olarak her yıl düzenlediği program doğrultusunda 11’i kadın 40 seçme dağcı, Süphan Dağı’na kış tırmanışı gerçekleştirecek.

Türkiye Dağcılık Federasyonunun her yıl düzenli olarak düzenlediği program doğrultusunda Adilcevaz’dan yola çıkan 40 dağcı, 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı’nın zirvesine ulaşmaya çalışacak. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, dağcılık sporunun büyük bir cesaret istediğini belirterek, “Belediye başkanı olarak daha önce 2014 yılında ilk defa Süphan Dağı’na tırmandım. Bu nedenle dağcılık sporunu da sevmeye başladım. Bu konuda sizleri çok takdir ediyorum. Kış gününde dağlara tırmanmak gerçekten çok büyük bir cesaret istiyor. Adilcevaz Belediyesi olarak bu tür organizasyonlara elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Sizlerin ne kadar önemli bir iş yaptığınızı Süphan Dağı’na ilk tırmandığımda karar vermiştim. Sağlıcakla sağ salim gidin gelin. Allah yardımcınız olsun. Düzenlenen bu organizasyona emeği geçen arkadaşlara ve ilçemizin tanıtıma katkısı olan herkese teşekkür ederim” dedi.

Tırmanış öncesi açıklamalarda bulunan Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) Kulübü Başkanı Adem Gül ise, Süphan Dağı’na önemli bir tırmanış yapacaklarını ifade ederek, “Türkiye Dağcılık Federasyonunun 2018 faaliyet programında yer alan Süphan Dağı kış tırmanışı faaliyetimiz başladı. Bugünkü programımız buradan Aydınlar beldesi Kışkıllı köyüne hareket edip oradan da Süphan Dağı’nın 2 bin 700 metresinde bulunan At Yaylası’nda kamp kuracağız. Bu gece zirve yapmayı planlıyoruz. Şartlar çok ağır, katılımcı sayısı geçmiş dönemlere göre çok fazla, ama bu zorluklara rağmen inşallah zirve yapacağız. Burada bulunan sporcuların hepsi eğitimli ve kış tırmanışlarına katılmış sporculardır. Umarım her şey yolunda giderse 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı’nın zirvesine ulaşmayı hedefliyoruz. Bizlerden bu konuda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen belediye başkanımıza federasyonum ve sporcular adına teşekkür ediyorum" dedi.

Süphan Dağı’na kış tırmanışı yapacak ekip, Süphan Doğa Sporları Derneği (SUPHANDOSD) Kulübü önünden tırmanışı gerçekleştirmek için Süphan Dağı’nın 2700 metresinde bulunan At Yaylası bölgesine hareket etti.

Son Güncelleme: 02.02.2018 03:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.