08 Şubat 2024 Perşembe 09:16
Küpkıran Kayak Merkezi kayakseverlerle doldu

Ağrı’da bulunan Küpkıran Kayak Merkezi bu sene kar yağışının geç etkili olması nedeniyle sezonu geç açtı, kayakseverler kayak merkezine koştu.

Kent merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Küpkıran Kayak Merkezi, Ağrı ve ilçelerinin yanı sıra çevre illerden de kayak meraklılarının ilgisini çekerken, bu yıl kar yağışının geç etkili olmasından dolayı açılışı 40 gün geç yaptı. Pist sayıları ve uzunlukları artırılarak büyütülen kayak merkezine gelen vatandaşlar, kızak ve snowboard yapmanın keyfini çıkardı.

Tatili fırsat bilip ailecek kaymaya geldiğini söyleyen Birol Yaşar, "Buraya kaymak için geldik. Üç günden beri kaymak için buradayız, zaten üç gün önce öğrendik, kaymaya başladık. Başarılı olduk 2-3 günde öğrenilecek bir spor, burada çok eğleniyoruz. Ağrı’da pistimiz gayet güzel, kısa bir pist ama yeni başlayanlar için güzel bir pist, öğrenme açısında çok iyi, hafta sonu tatillerinde ailecek gelinecek bir mekan, Hafta sonu kızımla birlikte kayak merkezine geldik. Gayet keyifli zaman geçiriyoruz. Kar yağışımız biraz geç başladığı için sezonda biraz geç başladı" dedi.

Kaymak için gelen öğrenci Aysel Zeynep Yaşar, "Bu hafta sonu kayak merkezine geldik ve kayıyoruz. Çok güzel bir gün oldu. 4 gündür buradayız çok güzel bir gün oldu" dedi.

İşletme sahibi Ali Yılmaz, "2023-2024 kayak sezonunu açtık fakat, 40 gün gecikmeli oldu. Normalde Aralık 15’te falan kayıyorduk ama bu sene sezonun sonu Ocak’ın 27’sinde sezonu açtık. Bu da şöyle, dünyadaki iklimlerin değişmesiyle böyle birçok kayak tesisinde sıkıntı yaşıyorlar. Biz de yaşadık onu; suni karlama var, suni karlama dediğimiz kendi karını kendin yapıyorsun. Artık kar 2 bin rakımdan aşağı yağmıyor, yani bin 600’lerde karı görmek çok zor, biz de karlama makinesini getirdik, farları da hepsini getirdik, 4 yıldır depomuzda duruyor. Fanlarımız şu anda depoda 4 yıldır duruyor. Onların da şu anki maliyeti 10 milyon yani aldığımız malzemelerimizin. Eğer biz onu kurmuş olsaydık normalde 5 ay kayak kayardık. Yani Türkiye’de herkes burada Ağrı kayak kayıyor diyor, herkes buraya gelecek diyor.

Şu an kar çok az; normal şartlarda kayaklarımız mahvoluyor ama Ağrı halkını ve dışarıdan gelen insanları eğlendirmek için bir araya toplamak için risk alıyoruz. Kayaklarımızı veriyoruz. Biliyorsunuz kayak malzemeleri çok pahalı. Önümüzdeki sezon inşallah, Vali Bey de söz verdi bize. Suni karlamamızı kurduğumuz zaman, seneye hedefimiz 4 ay 5 ay veya 150 gün, 120 gün kayak kaymak. Maddi olarak çok zarar ettik, manevi olarak da hepimiz zarar ettik. İnşallah bir kar bekliyoruz; eğer kar yağmazsa, bir artıya geçerse biz bu karı da kaybederiz. Çok acil suni kar makinelerimizi kurup aktif hale getirip kaymamız lazım" dedi.

Son Güncelleme: 08.02.2024 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.