28 Ağustos 2014 Perşembe 21:37
Ağrı İlk Kadın Muhtarından Mukaddes KUBİLAY'a Ziyaret
Ağrı'nın Diyadin ilçesi Teşkesen köyü muhtarı ve aynı zamanda Ağrı'da ilk kadın muhtar seçilen Azize Atlı Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay'ı ziyaret etti. 
 
 
 
Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay'a Ağrı gibi bir yere de kadın muhtar olmanın zorluklarını anlatan Atlı, "Diyadin'in tüm köylerinde sıkıntılar hat safa da. Kadın muhtar olmanın zorlukları eklenince dahada zorlaşıyor. Daha önce 25 yıl öğretmenlik yaptım. Diyadin Halk Eğitim Merkez müdürlüğünde çalıştım. Ben kadın muhtar olduğum için kadınlar kendilerini daha iyi ifade ediyorlar. Tıpkı eş başkanlık sistemi gibi. Eş başkanlık sistemi olmadığı zaman kadınlar belediyede dertlerini rahat anlatmazlardı. Ama eş başkanlık sisteminde kadınlar daha rahat kendilerini ifade ediyorlar. Kadın muhtarlıkta öyledir. Benim muhtar olmamla birlikte kadınlar muhtarlığa daha fazla gelip dertlerini anlatmaya başladılar" dedi.
 
 
 
Muhtar olmasından sonra kadınların klasik taleplerden ziyade, değişik talepleri olduğunu söyleyen Atlı, " Kadınlar benden Köy fırını, köy kütüphanesini ve  taziye evini  istiyorlar.    Kadınlar bende ikinci bir ilk istiyorlar onuda başaracağım.  Bunları da başarmaya çalışacağım. Bunun için Ağrı belediyesi eş başkanımız sayın Mukaddes Kubilay'dan yardım istiyorum" diye konuştu. 
 
 
 
Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay, Muhtarın ziyaretinin memnun verici olduğunu kaydederek, "Kanın muhtarın olması güzel bir şey. Çünkü kadınlarımız kendi sıkıntılarını erkek muhtarlara kolay anlatmazlar" dedi.
 
 
Muhtar Azize Atlı ile bir süre sohbet eden Ağrı belediye eş başkanı Mukaddes Kubilay   Taşkesen Köy muhtarı ile dayanışma içinde olacaklarını söyledi. 



Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.