18 Mart 2015 Çarşamba 20:56
Diyadin Belediyesinden Ücretsiz Ticari Plaka

AĞRI (AA) - Diyadin Belediye Başkanı Hazal Aras, taksilerini sarıya boyatma şartıyla, ilçedeki taksilcilere ücretsiz "T plaka" vereceklerini söyledi.

Belediye Toplantı Salonu'nda konuşan Aras, ilçede taksicilerin sorununun artık devasa bir boyuta geldiğini belirterek, alacakları kararla bunu düzenli bir sisteme kavuşturacaklarını söyledi.

İlçede taksicilik mesleğini standartlarına uygun yapılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Aras "İlçede taksicilik yapan araçlarda belirli bir plaka, belirli bir boya rengi ve duraklarınız yok. Daha çok kara düzen giden bir sistem var. Daha doğrusu bir sistem yok" dedi.

Diyadin'de taksiciliği bir sisteme kavuşturacaklarını vurgulayan Aras, şöyle konuştu:

"Belirli şahısların gelip, plakaları kedilerine vermelerini istedi. Altını çizerek söylüyorum bu bir tefeci mantıktır. Plakaları bizden 3 veya 5 bin liraya alacak, sizlere 10-15 bin liraya satacak. Dolayısıyla buna gücü yetmeyenler korsan taksicilik yapacak. Yani birileri ciddi rantlar elde edecek, birileri onlara güdümlü çalışacak. Böyle bir sistemin olmasını istemiyoruz. Bizim parti anlayışımız da zaten buna izin vermiyor. O nedenle herkese eşit, herkesin faydalanabileceği bir kararı hayata geçireceğiz."

Belediyede 40 plaka olduğunu belirten Aras, "Şimdi sizden tek ricam hiçbir şahıs birden fazla plaka almamalı. Yani bu noktada bizim gösterdiğimiz bu iyi niyetin suistimal edilmemesini rica ediyoruz. Her bir şahıs bir plaka alacak. Bu plakalar parasız verilecek. Taksi model kararını da birlikte alacağız. Makul bir model kararını da birlikte alacağız. Belli güzergahlarda taksi durakları olacak" diye konuştu.

 

diyadin-belediyesinden-ucretsiz-ticari-plaka.jpgdiyadin-belediyesinden-ucretsiz-ticari-plaka-001.jpgdiyadin-belediyesinden-ucretsiz-ticari-plaka-002.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.