15 Şubat 2017 Çarşamba 19:23
Diyadin Kaymakamlığına Olgun Öner Atandı

Diyadin Kaymakamı Mekan Çeviren’in Batman Vali Yardımcılığına atanmasının ardından boşalan Diyadin Kaymakamlığı görevine atanan Olgun Öner’in Diyadin Kaymakamlığı ile birlikte Diyadin Belediye Başkan Vekilliği (kayyum) görevini de birlikte yürütmesi bekleniyor.

Öner, Tunceli Belediye Başkanı Mehmet Ali Bul’un Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanmasının ardından 17 Kasım 2016’da belediye başkanlığına vekaleten (kayyum) olarak atanmıştı.

Olgun Öner Kimdir?

1980 yılında Elazığ’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden 2002 yılında mezun oldu.2003–2005 yılları arasında Türk Telekomünikasyon A.Ş. Genel Müdürlüğünde Uzman Yardımcısı olarak görev yaptı.

2005 yılında Adana Kaymakam adayı olarak başladığı Mülki İdare mesleğinde, Akören ve Yalıhüyük Kaymakam vekilliklerinde bulunduktan sonra İngiltere’de Exeter üniversitesinde 1 yıl süreyle yabancı dil eğitimi gördü ve yönetim sistemleri üzerine çalışmalarda bulundu.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Kaymakamlık kursunu başarı ile tamamlayarak 2008-2011 yılları arasında Tokat-Pazar Kaymakamı olarak görev yapan Olgun Öner, 14 Ekim 2011-30 Ağustos 2013 tarihleri arasında Kahramanmaraş’ın Çağlayancerit ilçesinde kaymakamlık yaptı.

19.07.2013 Tarih ve 2013/463 sayılı müşterek kararname ile Tunceli’ye Vali Yardımcısı olarak atanan Olgun Öner, evli ve biri Tunceli’de görev yaparken doğan 2 çocuk babasıdır.

diyadin-kaymakamligina-olgun-oner-atandi.jpg

 

Son Güncelleme: 01.03.2017 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.