13 Ağustos 2015 Perşembe 17:54
Diyadin'de Çatışma

Ağrı'nın Diyadin ilçesi Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırı sonrası çıkan çatışmada 3 PKK Mensubunun öldürüldüğü açıklandı.

HDP Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Diyadin ilçesinde dün akşam yaşanan olayda, 2 aydır fırında çalışan 2 masum çocuğun haksız yere Özel Harekat timlerince infaz edildiğini iddia etti. 

Diyadin'de dün gece saat 21.00 sıralarında çatışma çıktığı ve fırında çalışan Orhan Aslan (16) ve Emrah Ademir (15) ile HPG'li bir kişinin öldüğünü ifade eden Taşdemir, ölenlerin yerleri arasında uzak bir mesafe olduğunu belirtti. Sabah Diyadin ilçesine giden ve şehrin giriş ve çıkışları güvenlik güçlerince kapalı tutulduğunu belirten Taşdemir, olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Olayla ilgili Diyadin Cumhuriyet Başsavcılığına gittiklerini belirten Taşdemir, "Fırının üstünde oturan Kahraman ailesinden 5 kişi gözaltına alınmış. Sebebini sorduk. Bilgi vermediler. Emniyet ise ev arama izni ile ailenin gözaltına alındığını söyledi. Tanıklık edebileceğinden Kahraman ailesinin direndiği bilgisini aldık. Odunlukta infaz edilen 15 ve 16 yaşındaki çocuklar saat 21.00'e kadar aileleri ile görüşüyorlar. Odunlukta olduklarını söylüyor. Güvende olduklarını ifade ediyor. Ancak görgü tanıklarına göre Özel Harekat timleri birbirlerine bağırarak; 'kimi bulsanız öldürün' diyor. Ve olay ondan sonra 50 metre uzaklıktaki odunlukta silahsız ve masum iki fırın işçisi infaz ediliyor. Fırın sahibi de bunu söylüyor. İlk çatışma yeri ile çocukların öldüğü yer arası çok farklı ve birbirinden uzak. Emniyetin arka kısmında." diyor.

İnfaz edilen bu iki çocuğun cesetlerinin gece saat 03.00-03.30 arası ailelerine bilgi verilmeden otopsi için Erzurum'a gönderildiğini aktaran Taşmedir şu açıklamada bulundu: "Gözlemci olmuyor. Şu anda Erzurum'da cenazeler bekliyor. Ne zaman verileceği belli değil. Asıl en önemli şey Cumhuriyet Başsavcılığının bilgi vermek istemediği olayda; Ağrı Valisi alelacele bir açıklama yaparak 3 teröristin silahları ile birlikte öldürüldüğünü açıklıyor. Başsavcının bilgisi olmadığı bir olayda, vali açıklama yapması çok manidar. Yani ikinci bir Diyadin olayı yaşanmıştır. Silahsız, masun fırında çalışan çocukların öldürülmesi bir cinayettir. Bu çocukları herkes biliyor ve tanıyor. Olayın takipçisi olacağız." 

Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Hazal Aras; Çocuklar fırın işçisiydi

Diyadin Belediyesi Eşbaşkanı Hazal Aras, ilçede PKK’lı oldukları ve jandarma komutanlığına saldırıda bulundukları iddiasıyla öldürülen 16 yaşındaki Orhan Aslan ve 14 yaşındaki Emrah Aydemir’in fırın işçisi olduğunu, eylemle ilgilerinin bulunmadığını savunarak, “Bunlar HDP’nin basın açıklamasına bile gelmeyen çocuklardı” dedi.

AĞRI VALİLİĞİ: OPERASYONDA 3 TERÖRİST SİLAHLARIYLA ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan olayla ilgili Ağrı Valiliğinden yapılan açıklama ise şöyle: "12.08.2015 günü saat 21.00 sıralarında Bölücü Terör Örgütü PKK mensupları tarafından Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi ile kaçan teröristlerin yakalanması için yapılan operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir."

 

hdp-milletvekili-tasdemir-2-masum-cocuk-infaz-edildi.jpghdp-milletvekili-tasdemir-2-masum-cocuk-infaz-edildi-001.jpghdp-milletvekili-tasdemir-2-masum-cocuk-infaz-edildi-002.jpghdp-milletvekili-tasdemir-2-masum-cocuk-infaz-edildi-003.jpghdp-milletvekili-tasdemir-2-masum-cocuk-infaz-edildi-004.jpghdp-milletvekili-tasdemir-2-masum-cocuk-infaz-edildi-005.jpg

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.