09 Ocak 2016 Cumartesi 23:33
Diyadinde Hasta Kurtarma Operasyonu

Köy yolları kapalı olmasından dolayı çocuklarını hastaneye ulaştıramayan ailenin imdadına 112 Acil Servis ekibi yetişti. 3 yaşındaki Ahmet, zorlu bir mücadelenin ardından saatler sonra hastaneye ulaştırıldı.

Edinilen bilgilere göre, Diyadin ilçesine bağlı Yuvacık köyünde ikamet eden Yaman çiftinin 3 yaşındaki çocukları Ahmet Yaman rahatsızlandı.

Yoğun kar yağışı ve şiddetli tipiden dolayı kapalı bulunan köy yolları nedeni ile çocuklarını hastaneye getiremeyen çift, Ağrı 112 Acil Servis hattını arayarak yardım istedi.

Bunun üzerine harekete geçen 112 Acil ekibi, Ağrı'dan yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunan Yuva köyüne doğru hareket etti. Dağlık alanda ilerleyen ekibi yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi zora soksa da, küçük Ahmet'e ulaşmayı engelleyemedi.

Yer yer dik yamaç ve uçurum kenarlarında ilerleyen ekip, saatlerce uğraşın sonunda hasta çocuğa hastaneye ulaştırmayı başardı.

Çocuğun hastalığı noktasında yapılan ihbarı değerlendirdikten sonra harekete geçtiklerini belirten Ağrı İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. İlyas Karayel, şiddetli mevsim şartlarının kendilerini zorladığını ifade etti.
Karayel, "Şuan Diyadin ilçesindeyiz.

Diyadin'in Yuva köyünde 3 yaşında erkek çocuğun ailesi Febril konvülziyon (Ateşli havale) şikayeti ile 112 hattına çağrıda bulunuyor. İhbarı değerlendirdikten sonra kar üstü özel donanımlı paletli ambulansımızla vakaya ulaşmak için yola çıktık. Saat 02.07'de vakaya ulaştık. Şuan saat 03.30 vakamızı ambulansımıza teslim ettik.

Tekrardan görev başına döneceğiz. Yoğun olan fırtınanın altında ilerledik. Çok zor şartlarda çalışıyoruz ve ekiplerimizle birlikte canla başla mücadele veriyoruz. Doğa şartları inanılmaz derecede sert. Bununla başa çıkabilmemiz için ciddi bir ekip işi lazım.

Bu konuda göstermiş oldukları özveri nedeni ile ekibime çok teşekkür ediyorum. Biz buralarda bu kadar uzak köylere hizmet götürebiliyorsak ekibimizin özverili çalışması sayesindedir. Onlara tekrardan teşekkür ediyorum." dedi.

Vatandaşlara da uyarıda bulunan Dr. Karayel, sözlerini şöyle tamamladı: "Vatandaşlardan da asılsız ihbarlarla 112 hattını aramamalarını rica ediyorum.

Çünkü gerçekten ihtiyacı olan vakalara ulaşamıyoruz. Onlara daha büyük zararlar verecek gecikmelere sebebiyet veriliyor.

Bu yüzden vatandaşlarımızdan 112'ye karşı duyarlı olmalarını, asılsız ihbarda bulunmamalarını ve zaten her türlü yardımı kendilerine sağladığımızı bilmelerini istiyoruz." (İLKHA)

diyadinde-hasta-kurtarma-operasyonu-.jpgdiyadinde-hasta-kurtarma-operasyonu--001.jpgdiyadinde-hasta-kurtarma-operasyonu--002.jpgdiyadinde-hasta-kurtarma-operasyonu--003.jpgdiyadinde-hasta-kurtarma-operasyonu--004.jpgdiyadinde-hasta-kurtarma-operasyonu--005.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.