30 Mart 2016 Çarşamba 14:38
Diyadin'de Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında kurs açıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Alptekin Gökal, mart ayında başlayan sürü yönetimi eğitimlerine 24 kişinin katıldığını belirtti.

Kursiyerlerin 3 hafta boyunca 120 saatlik eğitim alacaklarını ifade eden Gökal, “Eğitimini tamamlayan kursiyerlere sürü yönetim elemanı sertifikası verilecek.

Proje kapsamında kursiyerlere koyun ağılı, kurna, keçi barınağı, koyun ve keçi ırkı seçme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltma, sürüyü bulaşıcı hastalıklara karşı koruma ve sağım yapabilme konularında eğitim veriliyor.” dedi.

Gökal, kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerin sürü yöneticisi olarak işletmelerde istihdam edilmesine yönelik bakanlığın destek vereceğini de belirterek, şunları kaydetti:

“Bu sertifikaya sahip olanlar 300 ve üzeri küçükbaş hayvanı olan işletmelerde sigortalı olarak istihdam edildiği takdirde, işletmeye yıllık 5 bin lira destek ödemesi yapılacaktır.

Bakanlığımızca işsizliğin azaltılması için başlatılan proje kapsamında verilen eğitimlerin yetiştiricilerimize faydalı olacağına inanıyorum.

diyadinde-suru-yonetimi-elemani-benim-projesi.jpgdiyadinde-suru-yonetimi-elemani-benim-projesi-001.jpg

 

 

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.