13 Nisan 2015 Pazartesi 00:48
Sakık ve DBP Heyeti Çatışma Bölgesinde

Ağrı Belediye Başkanı Sakık ile DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, çatışmanın yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu.


Sakık: "Bir bahar yaşanıyor, biz kıştan bahara geçiş yaptık. Barış sürecini daha da çok büyütmemiz gerekiyor" dedi.

AĞRI - Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Diyadin ilçesindeki terör saldırısına ilişkin, "Bir bahar yaşanıyor, biz kıştan bahara geçiş yaptık. Barış sürecini daha da çok büyütmemiz gerekiyor" dedi.

Sakık ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyünde yaşanan terör saldırısının ardından çatışmanın yaşandığı bölgede bir grup partili ile incelemelerde bulundu.

Sırrı Sakık, burada yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin konuşulduğu bir dönemde böyle bir olayın yaşanmasına bir anlam veremediğini belirterek, 3 yıldır barış görüşmelerinin devam ettiği, operasyonların olmadığı bir dönemde böyle bir olayın yaşanmasının kaygı verici olduğunu söyledi.

Ağrı'nın geçmişten bugüne kadar çok ağır bedeller ödeyen bir kent olduğunu vurgulayan Sakık, "Ağrı, cumhuriyetin kuruluşunda da Kürtlerin zulme en çok başkaldırdığı kentlerden biridir. Tahmin ediyorum Ağrı üzerinden oynanmak istenen oyun da budur" diye konuştu.

Sakık, çözüm sürecinin sabote edilmesine neden olanların bir an önce ortaya çıkarılması gerektiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Bakın biz buradayız, bu kentin temsilcileriyiz ve vicdan sahipleriyiz. Geldik çatışma alanın içine. Hala her tarafta barut kokuları var. Her tarafta kan izleri var. Yani ülkemizde bunu bize yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Bir bahar yaşanıyor, biz kıştan bahara geçiş yaptık. Barış sürecini daha da çok büyütmemiz gerekiyor. Biz koşullar ne olursa olsun bu yaşanan baharı bir daha kışa çevirmeyeceğiz. Onlara müsaade etmeyeceğiz. Daha çok barış, daha çok kardeşlik diyeceğiz. Biz savaşa gitmiyoruz, barış için sandığa gidiyoruz. Herkesin böyle davranması gerekir."

 

sakik-ve-dbp-heyeti-catisma-bolgesinde.jpgsakik-ve-dbp-heyeti-catisma-bolgesinde-001.jpgsakik-ve-dbp-heyeti-catisma-bolgesinde-002.jpgsakik-ve-dbp-heyeti-catisma-bolgesinde-003.jpgsakik-ve-dbp-heyeti-catisma-bolgesinde-004.jpgsakik-ve-dbp-heyeti-catisma-bolgesinde-005.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.