05 Haziran 2016 Pazar 12:53
Şifa Kaynağı Diyadin Kaplıcaları

 

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bulunan kaplıcalar yurdun dört bir tarafından ziyaretçi akınına uğruyor.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde bulunan ve ismini duyan binlerce kişinin uğrak yeri olan kaplıcalar içerisinde barındırdığı termal sulardan dolayı dünyanın şifalı sular arasında 7. sırayı alıyor. Şifalı sular için yurdun dört bir tarafından ziyaretçi akını gerçekleşiyor.


Diyadin kaplıcaları şifa deposu

Termal suların bikarbonat, klorür, sülfat, kalsiyum, karbondioksit gazı içermesi ve toplam mineralizasyonun 1 gr/lt olması sebebiyle şifa özelliği taşıyan kaplıca suyu cilt hastalığı, romatizma, nevrit nöroloji, kadın hastalıkları, kemik ve kireçlenme hastalıkları, mide-bağırsak ve böbrek rahatsızlıkları, siyatik ve metabolizma bozukluğu gibi hastalıklara iyi geliyor.

Sıcaklığı 72 ile 78 derece aralığında olan kaplıca suları termal turizmi açısından büyük önem taşıyan bu yerin etrafına çevre düzenlemelerinin yapılmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyor.

Ziyaretçilerden Abdullah Şahin, rahatsızlığı için İstanbul’dan Diyadin’e geldiğini ifade etti. Abdullah Şahin, “İstanbul'da oturuyorum. Aslen Doğubayazıtlıyım. Ayaklarımda var olan bir rahatsızlık nedeni ile Diyadin Kaplıcalarına geldim. Tabi İstanbul ve yakın illerinde kaplıcalar var ama benim için memleketimdeki kaplıca daha önemli ve hastalıkların iyileşmesinde Diyadin Kaplıcalarının tesiri daha yüksektir. Tecrübe ettiğimiz kadarıyla Diyadin jeotermal suyu bel, ayak ağrılarına ve iç hastalıklara iyi geliyor.” dedi.

İstanbul’da yaşayan diğer bir Ağrılı Kasım Adıgüzel ise, “Öncelikle şunu söyleyeyim. Buranın insanı çok şanslı. Diyadin jeotermal sularının kıymetini iyi bilmelilerdir. Tabi yetkililer de buranın kıymetine binaen daha kapsamlı ve güzel bir tesis kurmalılar. Ben 10 yıl önce yine gelmiştim buraya ve benim diz ağrıma çok iyi gelmişti. Var olan cilt hastalığım üzerinde önemli bir iyileşme sağlanmıştı. İnanıyorum ki birçok hastalığa iyi geliyor bu şifalı su.” diye konuştu.

 

sifa-kaynagi-diyadin-kaplicalari.jpgsifa-kaynagi-diyadin-kaplicalari-001.jpgsifa-kaynagi-diyadin-kaplicalari-002.jpgsifa-kaynagi-diyadin-kaplicalari-003.jpgsifa-kaynagi-diyadin-kaplicalari-004.jpgsifa-kaynagi-diyadin-kaplicalari-005.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:52
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.