11 Ağustos 2022 Perşembe 21:32
Ağrı Diyadin Kaplıcaları'nda şifa arıyorlar

Şifalı suyuyla hastalıklara iyi geldiğine inanılan Diyadin Kaplıcaları turizm alanlarının başında geliyor. Kaplıca sularının çıktığı bölgeye jeotermal kaynaklarla kurulan kaplıca tesisleri hastalıklarına şifa arayan vatandaşların uğrak yeri olurken, bölgedeki tarihi yerleri ziyarete gelen turistlerin de dinlenme noktası oluyor.


Çevre illerden ve ülke dışından çok sayıda ziyaretçinin kaplıcalara geldiğini söyleyen kaplıca tesisi işletme sahibi Medeni Boztepe, “Bu su gerçekten bir nimettir. Bunun değerini bilmemiz lazım. Bütün hastalıklara iyi gelen şifalı bir su. Şu an yaz mevsiminde olduğumuz için su sıcaklığı 35-40 derece arasında. Havuzların üstü buharın çok olmasından dolayı açık“ dedi.


Suyun şifasından faydalanmak için kaplıcalara gelen Ümit Doğan, “Türkiye'nin her tarafından insanlar buraya geliyor. Bütün hastalıklara iyi gelen bir su. Özellikle yaşlı insanlar geliyor buraya. Kışın fırtına olsa bile suya giriyoruz, etkilemiyor” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AğrıDiyadinKaplıcalar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.