21 Şubat 2021 Pazar 11:55
Alper Balcı; En Lezzetli Et Döner Diyadin' de Yenir

En Lezzetli Et Döner Diyadin' de Yenir

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Alper Balcı, esnaf ziyaretleri kapsamında Diyadin' de faaliyet gösteren lokantaları gezdi. Lokanta çalışanları ile bir araya gelen Sn. Alper Balcı çalışanlarla bir süre sohbet ederek yaptıkları yemekler hakkında bilgi aldı.

Çorba çeşitleri, Keşkek, Pide çeşitleri, Kavurma, Haşlama, Lahmacun, Pizza, Tava, güveç yemekleri, sulu yemekler ve döner çeşitleri ile yöresel yemekleri gibi oldukça zengin bir menüye sahip olan lokantada et dönerin tadına bakan Sn. Alper Balcı, özellikle et döneri çok lezzetli bulduğunu söyleyerek ustalara teşekkür etti.

Yaptıkları yemekler hakkında bilgi veren çalışanlar; Diyadin' de doğal ve organik hayvancılık yapıldığını, Bu bölgede yapılan büyük ve küçükbaş hayvancılıktan elde ettiğimiz et, süt, yumurta, tereyağı, peynir gibi ürünlerimiz kaliteli olduğunu belirterek bölgemizde geniş bir mera ve akarsu alanı olduğunu, buradaki yaylalarımız, dağlarımız, nehirlerimiz, küçük akarsularımızın hiç birinde ağır metal ve endüstriyel atık olmadığından ve buna bağlı olarak toprağın çok fazla kimyasallardan etkilenmemiş olmasından dolayı meralardaki bitkilerin ve hayvanların sağlıklı yetiştiğini ifade ettiler. Bu nedenle yaptıkları yemeklerin lezzetli olduğunu söylediler.

Yaptığı lokanta ziyaretlerinde yemeklerin lezzetini vurgulayan Alper Balcı, özellikle et dönerin tadılması gereken bir lezzet olduğunu ve Diyadin' e gelen herkesin et döner yemeğe davet etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.