27 Nisan 2020 Pazartesi 13:02
Diyadin Belediyesi Maske Dağıttı

Diyadin Belediyesi Maske Dağıttı

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı çalışmalar yürüten Diyadin Belediyesi, ilçede salgına karşı üç bin adet maske, bin beşyüz adet el dezenfektanı ve bin beşyüz adet ıslak mendil dağıttı.

Diyadin Belediyesi, Kovid-19 salgınına karşı ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalara ara vermeden devam ediyor. İlçede bulunan cadde ve tüm resmi kurumlarda dezenfekte çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, her gün rutin olarak devam eden dezenfeksiyon çalışmalarının yanı sıra bin beşyüz adet el dezenfektanı, bin beşyüz adet ıslak mendil ve üç bin adet maske dağıtımı yaptı.

Yapılan çalışmalara ilişkin Diyadin Belediyesi Eş başkanı Betül Yaşar "Sağlıklı bir hayatın her şeyden önce geldiğini ifade ederek, ilçede gerekli dezenfeksiyon çalışmalarını salgının açıklandığı ilk günden bu yana düzenli olarak yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Zabıta ve Fen İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere tüm birimlerin aktif olarak hizmet vermeye devam ettiklerini, gerekli tüm önlemleri alıp halkın sağlığı için salgın başladığında çalışmalara tüm cadde ve sokaklarda, resmi kurumlarda, eczanelerde, toplu taşıma araçlarında, taksi duraklarında, ilçe otobüs terminalinde, ilçe minibüs durağında, köy servislerinde, banka ATM'lerinde, umuma açık tuvaletlerde, Aile Sağlık Merkezi Ambulanslarında, ibadethanelerde, öğrenci yurtlarında ve muhtarlıklarda dezenfekte çalışmalarına başlandığını belirtirken, Eş başkan Evren Demir "Çalışmalar sıkı tedbirler çerçevesinde sürdürülürken, ilçenin muhtelif yerlerinde El dezenfekte istasyonları kuruldu.

Ayrıca ilçe halkını bilinçlendirmek ve evde kalmasını sağlamak amacıyla virüsten korunmak için gerekli olan 14 kural başta olmak üzere çeşitli billboard ve reklam çalışmaları yapılıp el broşürleri dağıtıldı.

Yine aynı şekilde Kovid-19 önlemleri kapsamında yapılan çalışmalar günlük sosyal medya hesaplarımızdan vatandaşlarımızla paylaşıldı.

Ayrıca ilçenin belirli yerlerine el dezenfekte istasyonu kurularak vatandaşların sokağa çıktıkları zaman hijyen malzemelerine hemen ulaşabilmeleri sağlandı" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.