04 Aralık 2018 Salı 14:30
Diyadin Hakkında Her Şey

İnternet sitemiz sayesinde siz de Ağrı ve ilçelerinden olan Diyadin Haber hakkında her şeye ulaşabilirsiniz.

Ağrı ve ilçeleri hakkında sürekli olarak internet sitemiz üzerinden yapmış olduğumuz yayınlar sayesinde sizin bilgi sahibi olmanızı sağlıyoruz. Yapılan haberler ile güncel olarak bölgede nelerin yaşandığını siz de kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Bu sayede güncel olarak nelerin yaşandığını da görebileceksiniz. Ağrı ekonomi haberleri, tarım ve hayvancılık ile ilgili gelişmeler, günlük haberler ve daha birçok konu hakkında internet sitemizden bilgi almanız mümkündür.

Diyadin Coğrafi Özellikleri

Diyadin Ağrı’nın en eski ilçelerinden birisidir. İlçe 1.825 metre yükseklikte ve 1.274 kilometre karelik bir alan üzerine kurulmuştur. Van ile sınır ilçelerinden birisidir. Diyadin genel olarak Ağrı’nın dağlık ve engebeli yüksek bir bölgesinde bulunmaktadır. Volkanik bir arazi üzerinde kurulu olan ilçenin orta kısmında Murat Nehri bulunmaktadır. Kaynağını güneydeki Aladağ’dan alan Murat Nehri ilçenin belli başlı akarsuyudur. İlçenin alçak bölümlerinin yükseklikleri 1.900 metre civarında olduğundan dolayı karasal iklim etkilidir. Yazları ılık geçerken kışları soğuk ve kar yağışlıdır. İlkbahar ve sonbahar mevsimlerinde yağmur yağışları görülmektedir. Yüksekte bulunmasından ve toprak yapısının uygun olmamasından dolayı bölgede orman bulunmazken bitki örtüsü genel olarak bozkırdır.

Diyadin Haberleri ile ilgili olarak internet sitemizden sürekli bilgi alabileceksiniz. Ülkemizin güzide topraklarından olan Ağrı’ya bağlı ilçemizde yaşanan bütün gelişmelere internet sitemiz aracılığı ile kolaylıkla ulaşabilmenize imkan sağlanmaktadır.

Diyadin Ekonomisi

Ağrı’nın diğer ilçelerinde olduğu gibi Diyadin’de de geçim kaynağı hayvancılık ve tarım sayesinde yapılmaktadır. Tarımsal faaliyetler genel olarak hayvan yemi olması için tahıl üretiminde kullanılmaktadır. Tarımsal ürün çeşitliliğinin çok fazla olmamasından dolayı yaşayan halk hayvancılığa yönelmiştir. İlçede meyve ve sebze yetiştirilememesinden dolayı genel olarak şeker pancarı, patates ve soğan gibi ürünler yetiştirilmektedir. Bu da ilçenin orta bölümünde yer alan kısıtlı tarımsal arazilerde yapılabilmektedir. Bölgede hayvancılık yapılmasından dolayı et, süt, deri, yün ve hayvansal gıdaların üretimleri gerçekleştirilmektedir. Siz de Ağrı ve aynı zamanda Diyadin Haber Gazetesi ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak için internet sitemizi ziyaret edin.

Son Güncelleme: 12.12.2018 20:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İBRAHİM 2022-03-18 21:39:08

8o7uy