29 Nisan 2015 Çarşamba 00:07
Ağrı Karabulak köyünde Kutlu Doğum


Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyünde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum programı gerçekleştirildi.


Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından “Eşsiz Önder Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.
Köy meydanında gerçekleştirilen programa 7’den 77’ye bütün köylüler katıldı. 


Sunuculuğunu Şahin Sonar’ın yaptığı program Erhan Güler’in Haşr Suresinden 21 ila 24’üncü ayetlerini okuduğu Kuran tilaveti ile başladı. 


Hz. Resulullah’ın sevgisi üzerine yazılmış Kürtçe Mewlid-i Şerifi okuyan Grup Vahdet sanatçılarından Erhan Güler ve Suat Nogay daha sonra bir birinden güzel eserleri seslendirdiler. 


Seslendirilen eserlerin ardından İTTİHAD üyesi Molla Abdulbari Durmaz duygulu bir konuşma yaptı.


Hz. Resulullah’a selam yollayarak  sözlerine başlayan Molla Abdulbari Durmaz, program için meydana toplanan halk için dualarda bulundu.


Molla Abdulbari Durmaz,” Selam gözlerin nuru Hz. Muhammed üzerine olsun. Selam önderimiz, başlarımızın tacı Muhammed Mustafa’nın üzerine olsun inşallah. Selam siz peygamber sevdalılarının üzerine olsun. Selam siz Ahmed-i Xani’nin torunları, Hz. Muhammed’i kendine rehber edinmiş peygamber aşıklarının üzerine olsun. Sizler köydeki işlerinizi bırakıp buraya toplandınız. Hz. Resulullah’a vermiş olduğu değerden dolayı Allah da size mahşer günü kendi katında değer versin. Ya Resulullah Ağrı Dağı’nın eteklerinde sana iman eden şu Ahmed-i Xani’nin torunları var. Kürdistan’ın Serhad Bölgesine İslam’ın tebliğ vazifesini yüklenen Cebel Bin Haris’in çalışmalarının meyvesi şu meydanda kendini gösteriyor. Kürdistan’ın Serhad’ını, Karabulak köyünü sana açtık. Belki evlerimiz küçüktür ama söz konusu Şeriat oldu mu, senin davan ve sevgin oldu mu gönlümüz Ağrı Dağı’ndan  büyüklüğünde olan gönlümüzü sana açıyoruz.  “ şeklinde konuştu.


Daha sonra program Karabulak köyü kızlarının okuduğu ilahiler ve Grup Vahdet solistlerinin seslendirdiği eserlerin ardından Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi Başkanı Cemal Arvas’ın yaptığı dua ile son buldu. 

 

agri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum.jpgagri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum-001.jpgagri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum-002.jpgagri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum-003.jpgagri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum-004.jpgagri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum-005.jpgagri-karabulak-koyunde-kutlu-dogum-006.jpg

 

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.