05 Mart 2017 Pazar 20:58
Alinur Aktaş Doğubayazıtı Altı Ayda Değiştireceğiz !

DOĞUBAYAZIT'I ALTI. AYDA DEĞİŞTİRECEĞİZ..,

Bin 500 kilometredeki Doğubayazıt İlçesine hava yoluyla ulaşan 48 kişiden ulaşan İnegöllü heyeti Kaymakam Ulaş Akhan karşıladı.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve beraberindeki heyet Doğubayazıt İlçesinin Yüksekokulu içerisindeki çok amaçlı salonda düzenlenen Ahmet-i Hani konserine katıldılar.

Gecede söz alan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ulaş Akhan, iki ilçe arasındaki kardeşlik köprüsünden bahsederek birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Gecede sahne alan Grup Tillo, seslendirdikleri Arapça, Türkçe ve Kürtçe parçalarla ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattılar.

Gecenin Ardından Doğubayazıt belediyesine gecen Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Kaymakam Ulaş Akhan, 6 aylık süreçte hayata geçirilecek 20 projelik acil eylem planını masaya yatırdılar. Toplantının ardından ilçeyi ayağa kaldıracak ikili, İnegöllü basın mensupları ile basın toplantısı gerçekleştirdiler.

Toplantıda konuşan Kaymakam Ulaş Akhan, İnegöl ile Doğubayazıt’ın gönül bağı olduğunu ifade ederek, “10 gün içerisinde belediye başkanımız ikinci kez ziyaret ediyor. 10 günde beklentimizin üzerinde bir noktaya taşıdı. İnegöl belediyesi ile 15 günde geçirdiğimiz süreçte oldukça önemli projeler oluşturduk.

İlk toplantımız da yol haritamızı çıkartmıştık. İnegöl belediyesinin kurumsal kimliği ile bir gece de bütün kapılar açıldı. İnegöl’ün Temizlik işleri ve veteriner İşleri yetkililerinin 4-5 günde yaptığı çalışmayı herhalde biz olsak bir senede oturtmamız mümkün olmazdı. Bir anda İnegöl’ün tecrübeleri Doğubayazıt’a akmış oldu.

Yaklaşık bin yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşayan fakat son 40 yılda dış ülkelerin bu şehirde oluşturmaya çalıştığı fitne ateşinin aslında yapay bir ateşin olduğunu, vatandaşın bu sorunla yakından uzaktan alakası olmadığını gösteren dostluk ve kardeşlik ateşinin yandığını düşünüyorum.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise "Kaymakam bey gerekli bilgileri verdi zaten. Doğubayazıt'a hoş geldiniz. Hoş geldiniz diyorum çünkü benim ikinci gelişim.

Sizlerle ve muhtarlarımız ile beraber inşallah yarın kültürel bir gezi gerçekleştireceksiniz ama biz belediye çalışmaları ile ilgili belirli organizasyonlar yapacağız. Sağolsun çok değerli kaymakamımız aynı zamanda başkan vekilimiz Ulaş bey detaylı konuları anlattı.

Amerika’yı tekrar keşfetmeye gerek yok. Bizim tecrübelerimiz var, kaymakam beyin devlet tecrübesi var nihayetinde bu belediyenin imkanları var. Bulunduğumuz yer 3000 nüfuslu bir belediye değil merkez nüfusu 80 bin olan 41 bin köy nüfusuyla beraber 121 bin nüfuslu yarım İnegöl büyüklüğünde bir yeri konuşuyoruz.

Yıllardır yapılamayan işler var arkadaşlar. Bana görev tevdi edildikten sonra ertesi gün sabah hemen çalışmaya başladık. 3 arkadaşımızı görevlendirdik, raporlar çıkardılar. İlk ziyaretimizi bir iş adamı arkadaşımızda vardı yanımızda 6 kişi ile beraber geldik. Kaymakam bey zaten bize rapor göndermiş. Çok detaylı bir rapor gönderdi.

Biz ‘Acil Eylem Planı’ adı altında hemen 45 günlük dilimi kapsayacak 20 maddelik bir yol haritası çıkardık kendimize. Beraberinde de orta ve uzun vadeli hedeflerimiz var. Belediyenin, yerel idarenin asli görevidir doğumdan ölüme kadar hizmet etmek. Nihayetinde bizde burada sistemsel olarak kurmaya 

Doğubayazıt’a verilen destek sırasında İnegöl’deki projelerin hayat bulmasında herhangi bir aksaklığın olup olmayacağının sorulması üzerine Aktaş, “İnegöl belediyesinin oturmuş bir ekibi var. İnegöl bizim herşeyimiz. Doğubayazıt ile alakalı desteklerin bir süreci var. İnegöl ile ilgili seçim beyannamemize koyduğumuz projeler asla aksamadan devam edecek.

Doğubayazıt’taki iş ve işlemleri de bir taraftan takip etmek durumundayız. İki ilçe arasında ulaşım sorunu yok. İki saatlik yol. İnşallah farkımızı Doğubayazıt’lılar fark edecekler. Burası ile gönül bağım var. İnegöl’ü ihmal etmek gibi bir durum asla söz konusu değil. İki ilçe hizmetleri sağlıklı bir şekilde yürüyecektir.” Dedi.

alinur-aktas-dogubayaziti-alti-ayda-degistirecegiz-!.jpg

Son Güncelleme: 05.03.2017 21:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.