08 Kasım 2015 Pazar 22:28
Doğubayazıt Gürbülak Sınır Kapısında Tır Park Sorunu Çözülüyor

Doğubayazıt Gürbülak Sınır Kapısındaki Uzun Tır Kuyrukları Sorunu Çözülüyor.

Ağrı Vali Yardımcısı ve aynı zamanda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sedat İNCİ Doğubayazıt İlçesinde yapılacak Tır Parkı sahası ve Sarısu Sınır Ticaret Merkezi alanında incelemelerde bulundu.

 

Vali Yardımcısı İNCİ, Doğubayazıt Kaymakamı, Gümrük Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı ve kontrol mühendisleri ile birlikte Gürbulak Tır Parkı Sahasına geçerek incelemelerde bulundu.

İhalesi İl Özel İdaresi tarafından yapılan Tır Parkı sahasının beton yapılması, drenaj işleri, sosyal tesisleri ve diğer altyapı çalışmaları hakkında kontrol mühendislerinden bilgi aldı.

 

Tır Parkı Projesi kapsamında 88.264,00 TL bedelle proje,yaklaşık maliyet ve fizibilite çalışması, 259.900,00 TL bedelle soysal tesis binası,225.000,00 TL bedelle araç giriş çıkış otomosyon sistemi, 313.880,00 TL bedelle ihata duvarı, panel çit yapımı ve il özel idaresi iş makineleriyle yapılan kazı-dolgu çalışmalarıyla sahanın beton yapımına hazır hale getirildiğini belirten İNCİ, “Gürbulak sınır kapısında gümrük işlemleri için oluşan uzun ve çiftli tır kuyrukları trafiği aksatmaktadır, Kuyruklarda hak ihlalleri yaşanmakta ve şoförlerin sıra ihlali olmaması için sürekli araç başında beklemesinin kişisel ve sosyal açıdan ciddi sorunlar doğurmaktadır.

Bu bakımdan ihalesi yapılan Tır Parkı Projesinin bir an önce tamamlanarak hizmete sunulması gerektiği, böylece tır kuyruklarının minimize edilmesinin sağlanması, numarataj sistemiyle sahaya girecek tırların hak ihlali olmadan işlemlerini gerçekleştirmesi ve en önemlisi şoförlerin sürekli araç başında olma gereği duymadan sosyal tesislerde zaman geçirmesi iş huzuru açısından oldukça önemlidir. Saha betonunun yapılmadan önce sahanın su sorununun giderilmesi için gerekli Jeofizik çalışmalarına derhal başlanması gerekmektedir. Jeofizik raporu doğrultusunda su temini için sondaj yapılması yada alternatif su kaynaklarının bulunması zaruridir.” Dedi.

 

Tır Parkından Sarısu Sınır Ticaret Merkezi’ne geçerek incelemelerde bulunan ve ticari yoğunluk hakkında yetkililerden bilgi alan  İNCİ, Mevcut Ticaret Merkezi’nin daha temiz ve düzenli bir ortamda hizmet verebilmesi için ihtiyaç duyulan miktarda yapılacak işyeri projelerinin tamamlandığını, Türkiye’ye gelecek İran Heyetiyle yapılacak müzakerelerle ticari yoğunluğun olması durumunda çalışmalar tüm hızıyla sürdürülerek proje hayata geçirilecektir. Dedi.


Tır Parkı ve Sarısu Ticaret Merkezinde yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonrası Vali Yardımcısı Sedat İNCİ, Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş AKHAN’ı makamında ziyaret etti.

 

gurbulak-sinir-kapisindaki-uzun-tir-kuyruklari-sorunu-cozuluyor..jpggurbulak-sinir-kapisindaki-uzun-tir-kuyruklari-sorunu-cozuluyor.-002.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.