22 Mart 2016 Salı 16:29
Doğubayazıt'ta Gümrük Kaçağı İlaçlar Ele Geçirildi

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz görevlilerince kaçakçılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde Trabzon ilinde faaliyet gösteren bir eczaneden Doğubayazıt ilçemizde bulunan bir kargo firmasına alıcı M.K. isimli şahıs adına ilaç gönderimi yapıldığı ve bu ilaçların terör örgütü mensuplarınca kullanabileceği yönünde istihbari bilgiler elde edildi.

Bu doğrultuda yapılan takip sonucunda Doğubayazıt ilçemizde bulunan kargo firmasına gelen 2 adet kargo içerisinde 27 Şubat 2016 günü yapılan aramada “100 adet Depo Medrol 40 mg ibareli ilaç, 41 adet Zitromax 200 Mg ibareli ilaç, 20 adet Zaditen ibareli ilaç, 15 adet Sabril 500 mg ibareli ilaç, 4 adet Zitromax 200 mg ibareli ilaç” ele geçirildi.

Olayla ilgili 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu Kapsamında yasal işlem yapılmış olup, M.K. isimli şahıs Savcılık tarafından alınan ifadesi sonrası serbest bırakıldı. ​

dogubayazitta-gumruk-kacagi-ilaclar-ele-gecirildi-002.jpgdogubayazitta-gumruk-kacagi-ilaclar-ele-gecirildi-001.jpg


 
 

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.