05 Mart 2017 Pazar 19:47
Doğubayazıt'ta Hayvan Rehabilitasyon Merkezi Oluşturuldu

Doğubayazıt Belediye Başkan Vekili, Kaymakam Ulaş Akhan ve İçişleri Bakanlığınca belediyeye danışman olarak görevlendirilen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi ve bakımları için çalışma başlattı.

Belediye ekipleri, bu çerçevede sokaktan topladıkları yaklaşık 200 hayvanı, ilçede kurulan geçici Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine getirdi.

Sokak hayvanları daha sonra İnegöl Belediyesi veterineri Musa Subaşı ile Ağrıİl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görevli veterinerler tarafından sağlık kontrolünden geçirilip, aşıları yapıldı.

Akhan, AA muhabirine, sokak hayvanlarıyla ilgili ciddi bir çalışma başlattıklarını belirterek, "3 günde yaklaşık 200 sokak hayvanı topladık. Merkezimizde gerekli bakım, tedavi, kısırlaştırma, küpeleme ve aşılama işlemlerini gerçekleştirdik." dedi.

Veteriner Subaşı ise asıl rehabilitasyon merkezi için proje çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sokaklardan toplanan hayvanlara gerekli bakımları yaptıklarını belirten Subaşı, şunları kaydetti:

"Topladığımız sokak hayvanlarının kısırlaştırma ameliyatlarını, aşılamalarını ve küpeleme işlemlerini yapıyoruz. Ağrıve Doğubayazıt'tan görevlendirilen veteriner hekimlerimize de gerekli eğitimleri veriyoruz. Hayvanlar tedavilerinin ardından tekrar doğaya salınacak. Belli bir süre sonra Doğubayazıt'taki köpek popülasyonu insanları rahatsız etmeyecek seviyeye gelecektir.

dogubayazitta-hayvan-rehabilitasyon-merkezi-olusturuldu.jpgdogubayazitta-hayvan-rehabilitasyon-merkezi-olusturuldu-001.jpgdogubayazitta-hayvan-rehabilitasyon-merkezi-olusturuldu-002.jpgdogubayazitta-hayvan-rehabilitasyon-merkezi-olusturuldu-003.jpgdogubayazitta-hayvan-rehabilitasyon-merkezi-olusturuldu-004.jpgdogubayazitta-hayvan-rehabilitasyon-merkezi-olusturuldu-005.jpg

Son Güncelleme: 05.03.2017 20:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.