28 Mayıs 2016 Cumartesi 17:12
Gürbulak'ta TIR kuyruğu 15 kiometreye Ulaştı

Gürbulak'ta kilometrelerce TIR kuyruğu oluştu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Gümrük Kapısı'nda, işlemlerdeki gecikme sebebiyle sıradaki TIR kuyruğu yaklaşık 15 kilometreye ulaştı.

Türkiye'nin farklı illerinden gelerek Doğubayazıt'a 35 kilometre uzaklıktaki Gürbulak Sınır Kapısı üzerinden İran ve diğer ülkelere geçmek isteyen TIR'lar, kilometrelerce kuyruk oluşturdu. İşlemlerin gecikmeli yapılması sebebiyle 15 kilometreye ulaşan TIR kuyruğu, araçların çift şerit haline getirilmesiyle önce 7 kilometreye düştü, ancak daha sonra gelen yeni araçlarda kuyruk 11 kilometreyi buldu.

Zaruri ihtiyaçlarını karşılayamayan şoförler, çaresiz bir şekilde geçişlerin hızlandırılmasını bekliyor.
Kuyrukta ciddi sorunlar yaşadıklarını belirten Haşmet Yavuz, "Dün TIR kuyruğuna girdim, daha bir kilometre gelemedim. Artık neyden kaynaklanıyor. Türkiye mi almıyor, İran mı almıyor. Tuvalet yok, yemek bulamıyoruz, sıkıntısı çekiyoruz. Şu anda yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmalarını sorunumuzu halletmelerini bekliyoruz." dedi.

Bu kadar zaman neden bekletildiklerini bilmediklerini söyleyen İranlı TIR şoförü Mehmet Sefainya, yetkililerin bu duruma el atmaları gerektiğini söyledi. Mehmet Sefainya, "Burada büyük sıkıntılarımız var. İlerleme olmuyor, yiyecek ve tuvalet noktasında sorunlarımız var. Ne içeceğimiz su var ve nede abdeste alacağımız. Bu durum büyük probleme yol açıyor. Türkiye ile İran arasındaki 1 saatlik zaman farkı dolayısıyla İrantarafı öğle molası veriyor, İran tarafının öğleden sonraki mesaisi başladığı gibi bu seferdeTürkiye tarafı öğle molası veriyor. Bu şekilde 24 saat içerisinde 9 saatlik bir sıra bekleyişi gerçekleşiyor. Bu tekrarlanan ve her zaman olan bir sıkıntıdır." şeklinde konuştu.

Haksızlıkların yapıldığına değinen Salih Açıkel ise şunları söyledi: "2 gündür Gürbulak Sınır Kapısı'nda kuyruktayız. Günlerce bekleyeceğiz. Sollama çok, birçok insan sıra beklemeden kapıya yöneliyor. Ama herkes kendi sırasını beklerse daha güzel olur ve kimse kimsenin hakkına girmemiş olur. Yetkililer bu sorunla ilgili çözüm bulmalılar."

 

CHA

 

gurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-001.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-003.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-002.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-004.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-005.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-006.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-007.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-008.jpggurbulakta-tir-kuyrugu-15-kiometreye-ulasti-009.jpg

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.