08 Mayıs 2017 Pazartesi 10:23
İshak Paşa Sarayı ve çevresi Sporcular için Cazibe Merkezi oldu

İshak Paşa Sarayı'na yürüyüş etkinlikleri

AĞRI - İshak Paşa Sarayı ve çevresi, havaların ısınmasıyla spor tutkunları için de cazibe merkezi haline geldi. 

Doğubayazıt ilçesinde yer alan Osmanlı mimarisinin en önemli eserlerinden İshak Paşa Sarayı ve çevresi baharla hareketlendi. 

Yürüyüş ve dağcılık sporuyla ilgilenen ziyaretçiler, tarihle iç içe spor yapmanın keyfini yaşıyor.

Rehberler gözetiminde sabah erken saatlerde yola çıkan ziyaretçiler, Doğubayazıt şehir merkezinden İshak Paşa Sarayına kadar olan 7 kilometrelik yolu yürüyor.

Yürüyüş sonunda bin 900 rakımlı İshak Paşa Sarayı'nın eteklerinde yer alan suda serinleyen ziyaretçiler, saray ve çevresini "doğal sağlıklı yaşam merkezi" olarak tarif ediyor. 

Bölgede 24 yıldır turist rehberi olarak çalışan Cuma Saltık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi geldiğini söyledi. 

İshak Paşa Sarayı ve çevresinin, doğa sporlarıyla uğraşanların doğudaki en önemli tercihlerinden birisi olduğunun altını çizen Saltık, "Saray ve çevresi özellikle havaların ısınmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğramaya başlıyor. Biz hemen hemen her sabah arkadaşlarımız ve ziyaretçi kafilemizle birlikte şehir merkezinden İshak Paşa Sarayı'na kadar yüksek tempoda yürüyoruz. Güneş doğmadan yola çıkıyoruz ve yürüyüşümüzün sonunda sarayın eteklerinde buz gibi suya girerek zinde kalıyoruz." dedi. 

Yaz, kış demeden bölgedeki birçok dağa çıktığını ifade eden Saltık, şöyle devam etti: 

"Ben mesleğime aşığım. Bölgedeki bütün dağlara çıktım diyebilirim. Havalar ısındı, Ramazan ayı da geliyor. İshak Paşa Sarayı olsun, Urartu Kalesi, Ahmed-i Hani Camisi ve Türbesi olsun burası tarihi açıdan çok zengin bir bölge. Doğa ve tarih tutkunlarının Ramazan ayında da bu güzelliği görmelerini isterim."

Ziyaretçilerden Hadi Taşpınar, Nevşehirli olduğunu ve Patnos ilçesinde öğretmenlik yaptığını belirterek, "Burası da tıpkı Kapadokya gibi tarihi açıdan çok güzel bir yer. Bizim için çok güzel bir gün oldu." dedi.

ishak-pasa-sarayi.jpgishak-pasa-sarayi-001.jpgishak-pasa-sarayi-002.jpgishak-pasa-sarayi-003.jpgishak-pasa-sarayi-004.jpgishak-pasa-sarayi-005.jpg

Son Güncelleme: 08.05.2017 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.