31 Ocak 2017 Salı 20:31
Siyer Sınavına Doğubayazıt'tan Yoğun İlgi

Peygamber Sevdalıları Ter Döktü

AĞRI- Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Kutlu Doğum Siyer Sınavı Doğubayazıt koordinatörlüğü bünyesinde Hasan Çoktin Ortaokulu, Sağlıksuyu (arzep köyü) ortaokulu ve Gürbulak (Gurcibılax köyü) Atatürk ilkokulunda gerçekleşti.

Doğubayazıt koordinatörlüğü tarafından adaylara sınav öncesinden sınav hakkında bilgilendirme mesajları gönderilerek duyular yapıldı. 1,2,3 ve 4. kategoride sınava girecek adayların erkek ve bayanlar olarak ayrı ayrı sınıflarda sınava alındı.

Sabahın erken saatlerinde sınavın yapılacağı okula gelen Peygamber aşıkları saat 10.00’da sınav binasına alınmaya başladı. Saat 10.30’da başlayan sınava yüzlerce Peygamber aşığı aday katıldı.

Saat 12:30’de sona erecek olan sınav için Kutlu Doğum Siyer Sınavı koordinatörlerinden Ömer Duman yaptıkları çalışmalarını anlatarak, “sınav duyuruları kapsamında okulları gezerek afişlerimizi astık, sınıflarda duyurular yaptık, çarşı merkezinde yüzlerce afiş astık ve stantlar açarak kayıtlarımızı oluşturduk. Ayrıca internet üzerinden de halkımız kayıtlar yaparak sınava teveccühlerini gösterdiler. Toplamda 550’nin üzerinde kayıt yaptık ve şu an itibariyle 350 civarında adayımız sınava girmiş bulunmaktadır. Okul binamızda 15 derslik tamamen dolmuş durumdadır.” Dedi.

Daha önceki yıllara göre başvuru ve sınava katılımın iki katına arttığı siyer sınavı için şimdi adaylar bu akşam saat 20.00’de Rehber Tv’de canlı yayında soruların yanıtlanacağı anı heyecanla bekliyorlar.

siyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-001.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-002.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-003.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-004.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-005.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-007.jpgsiyer-sinavina-dogubayazittan-yogun-ilgi-006.jpg

 

Son Güncelleme: 31.01.2017 20:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.