21 Ağustos 2015 Cuma 10:26
Tanker Şöförü Karakola Saldırıyı Önledi !

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda teröristlerin gasbettiği sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tanker ile Suveren Jandarma Karakoluna saldırı girişiminde bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, Doğubayazıt'tan Iğdır'a giden sürücüsü ve plakası açıklanmayan LNG yüklü tanker, Korhan Yaylası mevkisinde Iğdır-Doğubayazıt karayolunu kapatan terör örgütü PKK mensupları tarafından durduruldu.

Üzerinde patlayıcı düzeneği bulunan bir terörist, tankere binerek ölümle tehdit ettiği şoförden aracı 5 kilometre mesafedeki Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına sürmesini istedi.

Kahraman Şöför Büyük Saldırıyı Önledi ; 

Tehdit üzerine yola çıkan sürücü, Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşık 300 metre kala teröristin bir anlık dalgınlığından yararlanarak, el frenini çekip durdurduğu araçtan atladı.

Korku ve panik içerisinde jandarma karakoluna doğru koşarak askerleri saldırı girişimine karşı uyaran sürücü, olası bir faciayı önledi.

Şoförün kaçmasının ardından üzerindeki patlayıcı düzeneğini araçta bırakıp tankeri takip eden bir pikap ile bölgeden uzaklaşan terörist, tankerdeki düzeneği uzaktan kumandayla patlattı.

Patlamanın etkisiyle sürücü bölümü alev alan araç, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin ve toplumsal olaylara müdahale aracının (TOMA) müdahalesiyle söndürüldü. Alevlerin, içerisinde 16 ton LNG bulunan aracın tank bölümüne sıçramadan kontrol altına alınmasıyla, facianın önüne geçildi.

Gazın, kullanılamaz hale gelen araçtan başka tankerlere tahliyesi için çalışma yürütüldü. 

Teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

Bu arada, tankerde yüklü 16 ton LNG'in patlaması halinde geniş bir alanı etkileyeceği, bunun da ölümcül ve çevresel sonuçlara neden olacağı belirtildi.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Son Güncelleme: 13.11.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.