07 Mart 2015 Cumartesi 21:26
Vali Musa IŞIN Doğubayazıt İlçesini Ziyaret Etti

Vali Musa Işın Doğubayazıt İlçesini ziyaret etti

Ağrı Valisi Musa Işın ilk ziyaretini Doğubayazıt İlçesine gerçekleştirdi.

 

Vali Yardımcıları Erkan Kalender, Rasim Belge, İl Emniyet Müdürü Turgay Karabulak, İl Jandarma Komutan Vekili Bilal Güvenir ve Kurum Müdürleri ile birlikte Doğubayazıt İlçesine gelen Vali Işın’ı, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, Doğubayazıt Belediye Başkanı Rohat Özbay, kurum müdürleri ve kaymakamlık çalışanları karşıladı.

 

Ailemizden, büyüklerimizden Ahmed-i Hani Hazretlerinin tasavvufunu, İslam düşüncesini dinleyerek büyüdüklerini ve dolayısıyla böyle bir büyük zatın yaşadığı kentte Valilik yapmamanın büyük bir şeref olduğunu kaydeden Vali Işın, “Ahmed-i Hani Hazretlerinin burada olması ayrıca bir önem arz etmektedir. Buraya ilk ziyareti gerçekleştirmemizin öncelikli sebebi de budur. Eğer Külliyesinde bir eksiklik varsa ya da yetersizse burayı onun ulviyetine uygun bir şekilde dizayn edeceğiz” diye konuştu.

 

İlimizin en büyük ilçesinden başlamak üzere kısa süre içerisinde bütün ilçeleri ziyaret edeceğini kaydeden Vali Işın, “Kaymakam arkadaşlarımızdan brifing alacağız. Genel incelemelerde bulunacağız. Bu gün ki programımız yoğun. Gürbulak Sınır Kapısında incelemelerde bulunacağız, Esnaf ziyaretlerimiz olacak, bazı tesislerimizi gezeceğiz. Bazı yatırımlarımızı yerinde göreceğiz, eksiklikleri, problemleri yerinde göreceğiz. Bunları suratlı bir şekilde gidermek için gayretlerimiz olacak. Amacımız bu ziyaretler vasıtasıyla hem vatandaşımızla kaynaşmak hem de sorunlarını bizzat kendilerinden dinlemek” şeklinde konuştu.

 

Kaymakam Karahan Daştan’dan İlçe hakkında brifing alan Vali Işın, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Proje Ofisi, Kent Müzesi İnşaat, Gürbulak Sınır Kapısı, Meteor Çukuru ve Sarısu Sınır Ticaret Merkezinde incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Cuma Namazını Ahmed-i Hani Camisinde kılan Vali Işın, Cuma çıkışı Hamed-i Hani Türbesini ziyaret etti.

 

İlçe Merkezinde esnaf ziyareti yapan Vali Işın, bir kahvehanede vatandaşlarla çay içerek sohbet etti. 


















Son Güncelleme: 13.11.2016 15:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.