30 Haziran 2014 Pazartesi 23:12
Vali Tekinarslan, Doğubayazıt İlçesini Ziyaret Etti

 

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Doğubayazıt İlçesini ziyaret ederek bir takım incelemelerde bulundu.

 

Gürbulak Sınır Kapısında incelemelerde bulunan Vali Tekinarslan, ilgililerden bilgi aldı. Daha sonra Vali Yardımcısı ve Sınır Mülki İdare Amiri Rasim Belge’yi makamında ziyaret eden Vali Tekinarslan, Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak, Özel İdare Genel Sekreteri Cesim Gökçe ve ilgililerle kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Buradan Tır Parkına geçen Vali Tekinarslan, daha sonra İshakpaşa Sarayı’nın üst tarafında bulunan İshak Paşa'nın ailesine ait kabristan ve mescitteki restorasyon çalışmalarını inceledi.

 

İlgililerden bilgi alan Vali Tekinarslan, buradaki çalışmaların bir aksilik olmazsa 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydetti. Vali Tekinarslan, aynı anda Doğubayazıt, Ağrı Dağı, Tendürek Dağı, İshak Paşa Sarayı ve Ahmed-i Hani türbesini görebilen bir noktada yapımına başlanan Kent müzesi ve Doğubayazıtevi inşaatında da incelemelerde bulundu.

 

Bölgede sürdürülen çalışmalar sonucunda bir turizm kompleksinin ortaya çıkacağını vurgulayan Vali Tekinarslan, Ağrı turizmde hak ettiği yere gelecek ve bunun getirisini görecek açıklamasında bulundu.

 

Tarihi tren garında ve yapımına devam edilen Ahmedi Hani Meslek Yüksek Okulu’nda da incelemelerde bulunan Vali Tekinarslan, daha sonra ilçeden ayrıldı.








Son Güncelleme: 13.11.2016 15:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.