07 Nisan 2020 Salı 21:48
Ağrı'da Mehmetçik Devletin yardım elini Ucra köylere kadar ulaştırıyor

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde görevli jandarma ekipleri, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı" çerçevesinde ihtiyaç sahibi ailelere ayrılan 1000 liralık sosyal yardım paralarını, köy köy dolaşarak hak sahiplerine veriyor.

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında uygulamaya geçen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı" kapsamında, ihtiyaç sahiplerine 1000'er lira sosyal yardım ödemesi evlerinde yapılıyor.

Valilikler ve kaymakamlıkların koordinesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başlatılan yardım ödemelerinin dağıtımına, kamu kurumu çalışanları, jandarma ve emniyet personelinden oluşan ekipler de eşlik ediyor.

Bu çerçevede, 120 bin nüfuslu Doğubayazıt ilçesinde belirlenen 12 bin 178 ihtiyaç sahibi aileye söz konusu ödemelerin ulaştırılmasına devam edildi.

İlçenin en ücra köylerine kadar gidip, kapı kapı dolaşan Mehmetçik, 1000 liralık sosyal yardım ödemelerini kimliklerini teyit ettikleri ailelere imza karşılığında teslim ediyor.

Son olarak ilçeye 37 kilometre uzaklıkta bulunan Suluçem ile 15 kilometre uzaklıktaki Karabulak köyünde Mehmetçiğin elinden sosyal yardımları alan aileler, devletin Kovid-19'la mücadelesini memnuniyet ve takdirle karşıladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.