04 Ağustos 2019 Pazar 11:29
Ağrı Doğubayazıt'ta Yasadışı Ticaret Yapan 5 Gence İran Ateş Açtı: 1 Ölü

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Kızılkaya köyünde yaşayan 5 Türk Vatandaşı yasadışı yollarla ticaret yapmak çin İran sınırına geçti.

Haşem Tilaver Yusuf Yiğit ve Nevzat Yiğit Yunus Tilaver, Samet Tilaver, adlı şahıslar tam Türkiye sınırına geçmek üzere iken İran Askerleri tarafından açılan yaylım ateşinin hedefi oldular. Açılan ateş sonrası Haşem Tilaver ağır yaralandı.

Haşem Tilaver İran Sağlık teşkilatı tarafından hastaneye taşınırken ambulansın yolu kaybetmesi sonucu yolda yaşamını yitirdi. Aile İranlı yetkililer ile görüşerek Haşem Tilaver’in cenazesini istedi.

Tilaverin cenazesinin bugün İran’a geçecek aileye teslim edilmesi beklenirken İran askerleri tarafından gözaltına alınan Yusuf Yiğit  Nevzat Yiğit Yunus Tilaver ve  Samet Tilaver’in durumu henüz netlik kazanmadı. Olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir sosyal medya hesabından olayı şu ifadelerle duyurmuştu;Hakkari Derecik ’ten sonra bir cinayet de Doğubayazıt Kızılkaya köyünde yaşandı.

Sınır ticareti yapan 5 genç İran Pastarları tarafından taranmış, açılan ateş sonucu Haşem Tilaver isimli genç yaşamını yitirmiştir. 4 genç ise İran askerleri tarafından gözaltına alınmıştır. Anlatılan Kürdün hikayesidir.


 

Son Güncelleme: 09.08.2019 10:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Karı Keleşi Getir 2019-08-04 16:46:27

Ambulansın yolu kaybetmesi saçmalığı tamamen planlanmış bir cinayetten ibaret. Sonrasında milletvekilinin olayı 'sadece Kürtler yaşıyor bu durumu' gibi lanse etmesi de yine Kürtlerin aleyhinedir. Bu açıklamadan Kürtler kaçakçı olarak nitelendirilebilir halk tarafından. Çok saçma.

Avatar
25fdn25 2019-08-05 23:15:26

Su testisi su yolunda kırılır adam gibi iş yapsınlar çalmaya kaçak almaya kullanmaya alışmışlar doğruluk içlerinde yok

Avatar
GÖKSEL 2019-08-07 09:19:36

HDP OLAYDAN HEMENDE PAY ÇIKARMIŞ KENDİNE SANKİ SAVAŞA GİTMİŞLER GİBİ ADAM GİBİ İŞ YAPSINLAR ONLARDA NE YAPACAKLARDI GELİN KAÇAKÇILIKMI YAPIN DİYECEKTİ İRAN ASKERİ