26 Kasım 2018 Pazartesi 21:26
Ağrı Doğubayazıt’ta Soğukla Mücadele

Ağrı Doğubayazıt dondurucu soğuk ile mücadele ediliyor…

Doğubayazıt Köyü’nde Zor Günler

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine 5 km uzaklıkta yer alan köyde, soğuk sebebi ile zor günler yaşanıyor. Kış geldi ve geçim mücadelesi veren aileler zor günler yaşıyor. Doğubayazıt’a bağlı köyde soğukla mücadele eden aile 8 kişilik Uçar Ailesi. Yanoba köyü ilçeye 5 km kadar uzak ve kış aylarında zor günler yaşanıyor. Aile zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

Yanoba Köyü’ndeki Uçar Ailesi Yaşam Mücadelesi Veriyor

Kış aylarında yaşanan soğuk problemi, 8 kişilik Uçar ailesine de yansıdı. Zorluklar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışan ailede, çocukların soğuktan korunması sağlanmaya çalışılıyor. Evlerinin soğuktan korunması, muhafaza edilmeyen bir ev olduğundan zor görünüyor.

Anne Ayşe Uçar, camlardan gelen soğuğu bir şekilde engellemeye çalışıyor. 5 yaşında olan İbrahim Uçar, soğuktan korumaya çalışılarak büyütülmeye çalışıyor. Türkiye’nin en büyük üzüntüleri arasında olan çocuk gelinler, şu an 39 yaşında olan anne Ayşe Uçar içinde geçerli.

13 yaşında evlendirilmiş olan Ayşe Uçar, şu an 8 kişilik ailesi ile yaşam mücadelesi veriyor. Ağrı Doğubayazıt ilçesinde ailenin zor günleri Ayşe Uçar’ın yorumları ile sunuluyor. Anne, küçük yaştan itibaren yaşamış olduğu zorlukların şu anda da devam ettiğinden bahsediyor. 13 yaşında evlendirilmiş olduğu kişiden boşanması sağlanan Ayşe Uçar, sonrasında, İbrahim Uçar ile evlendirildi. Şu anda da evlerinin soğuktan korunamıyor olmasından ötürü büyük sorunlar yaşıyor.

Doğubayazıt Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından aileye destek olunuyor.

Küçük yaştan itibaren ailevi ve yaşam mücadelesi sorunu  olan Ayşe Uçar, Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen destek ile ayakta kalmaya çalışıyor. Ailede 5 tane çocuk var ve tüm sıkıntılara eğitim hayatlarına devam ediliyor. En büyük 2 çocuk ise çobanlık yapıyor ve aileye katkı sağlamaya çalışıyor. Yapılan yardımlar ile ailenin ayakta kalması ve çocukların eğitim hayatına daha iyi şekilde devam etmesi hedefleniyor. Ağrıda ailelere yardım ile sorunlar çözümlenmeye çalışılıyor.

ÖZEL / AĞRIDAHABER

Son Güncelleme: 27.11.2018 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.