16 Aralık 2020 Çarşamba 10:15
Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezinden Narinkale Gazetesine Ziyaret

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezinden Narinkale Gazetesine Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi Genel Başkanı İsmayil Ağayev ile Yardımcısı aynı zamanda da İSBAM başkanı Samir Adıgüzelli ve Iğdır Gazetesi Sahibi Asimder Başkan Yardımcısı Erhan Hacıkasımoğlu gazetemizi ziyaret ettiler.

Gazetemiz yazı İşleri Müdürü Erhan Baydar ile bir süre sohbet eden heyet yaptıkları açıklamada, Iğdır'da 2. Karabağ savaşı esnasında destek veren kurum ve kuruluşları ziyaret edip teşekkür ettiklerini belirttiler.

Ermenistan'ın 1992 yılından beri işgal ettiği Dağlık Karabağ topraklarının işgalden kurtarılmasının tüm dünya Türklerinin ve Müslümanların başını dik ettiğini söyleyen ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, "Azerbaycan'ın hak davasında ASİMDER Genel Merkezi olarak hep yanında durduk, bundan sonrada durmaya devam edeceğiz.

Ermenistan'ın 1990 yılında SSCB ordusu içerisinde Azerbaycan Bakü'de tanklar altında sivil kardeşlerimizi katlederken de Iğdır top yekun ağaya kalkıp protesto etmiş ve zulme dur demiştir. 2020 yılında 2. Karabağ savaşında da Türkiye ve Iğdır kardeş Azerbaycan'ın yanında yerini alıp sonuna kadar desteklemiştir. Iğdır'a gelen yıllardır birlikte sözde Ermeni soykırımı meselesi ve işgal edilmiş Dağlık Karabağ konusunda ortak çalıştığımız Azerbaycan Beynelxalq Diaspor Merkezi Genel Başkanı İsmayil Ağayev ile Yardımcısı aynı zamanda da İSBAM başkanı Samir Adıgüzelli yaptıkları teşekkür ziyaretleriyle bizleri onurlandırmışlardır.

Iğdır'da yapılacak 5 günlük ziyaretler iki ülke kardeşliğine çok katkı sağlayacaktır. Iğdır Azerbaycan'a Türkiye'nin sınırı olan tek şehirdir. İki ülke ve kardeşler arasındaki köprü çimento görevi yapmaktadır. Onun için bu ziyaretler bizlerin kardeşlik bağlarını daha da güçlendirecektir" dedi.

Haber: Narinkale Gazetesi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.