25 Kasım 2018 Pazar 20:13
Doğubayazıt Belediyesi Asfalt Çalışmaları

Doğubayazıt’ta Belediye Çalışıyor

Ağrı’nın ilçesi Doğubeyazıt’ta Belediye çalışıyor. Doğubeyazıt’ta devam eden asfalt çalışmaları bir süredir devam ediyor.

Yapılan çalışmaların tamamlanması ile açılışlar gerçekleşiyor.

Ağrı Caddesi Stadyum Yolu Açılışı

Asfalt çalışmalarının tamamlanması ile Ağrı caddesi stadyum yolu açılışı gerçekleşti. Asfalt çalışmalarının sona ermesi ile birlikte, ilçenin ana caddesi olan Ağrı Caddesi stadyum yolunun açılışı yapıldı. Tamamlanan çalışmanın ardından açılışın gerçekleşmesi için Kaymakam ve Belediye Başkanı geldi.

Doğubeyazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Zafer Engin açılışı katıldı. Ağrı Caddesi’nde yapılan yol çalışmasının tamamlanmasının ardından katılımın olduğu bir açılış düzenlendi. Belediye Başkanı Engin’in açıklamalarına göre ilçe merkezini İran’a bağlayan yol ile büyük avantaj sağlandı. Başkan, Ağrı ile İran kara yolu arasındaki yolun bağlantısı için 3 km yol yapıldığını bildirdi.

Asfalt çalışmasının tamamlanmasında açılış, mutlu şekilde tamamlandı. Eski kara yolu güzergahı olan ve 1.600 metresi daha önce kapalı olan yol, asfaltlama çalışmaları ile açıldı. Trafiğin yapılan bu yol çalışması ile büyük ölçüde rahatlayacağı bildirildi. Ağrı Doğubayazıt yol çalışması ile trafiğin açılması sağlanacak olduğundan, yol kullanımının son derece avantajlı olmasını bekliyor.

Belediye Başkanı Vekilinden Açıklama

Yapılan yol çalışması sonrasında açılan yol için açılışta bulunan Belediye Başkanı Vekili açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Vekilinin sözleri ile açılışın yapılması tamamlandı. Açılan yolun trafiği rahatlatması ve hayırlı olması konuşması ile açılış gerçekleşti.

Belediye Başkanı Vekili Zafer Engin;

"Caddemiz gerçekten ilçe merkezini Ağrı - İran kara yoluna bağlaması sebebiyle çok önemli bir konuma sahip. Toplamda 3 kilometreyi bulan stadyum yolunu asfaltlamakla birlikte yolun platform genişliğini de yaklaşık 4 metreden dolgu yaparak 24 metreye kadar çıkardık. Yol hattımızın planlaması ise, çocuk oyun grubu, park, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolu, oturma bankları, kamelyalar, vitamin büfe ve mini kafe yerleri yer alacak şekilde yapıldı. Çalışmalarımız planlanan aralıklarla devem edecek."

Ağrı İran yolunu bağlayan açılış katılımlar ile gerçekleşti. Cumhuriyet Naşsavcısı İdris Gültekin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Özkan Yılmaz, Ak Parti Doğubeyazıt İlçe Başkanı Mustafa Konyar, İlçe Müftüsü Adem Özdemir de katıldı.

ÖZEL / AĞRIDAHABER

Son Güncelleme: 25.11.2018 23:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.