16 Şubat 2018 Cuma 15:48
Doğubayazıt Belediyesinden Eğitime "Teknolojik" Destek

Ağrı'nın Doğubayazıt Belediyesince, ilçe genelinde ihtiyaç duyulan okullara bilişim ve teknoloji sınıfları kuruldu.

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, fiziki ve teknik altyapısı yetersiz okullara yönelik önemli çalışma başlattı.

Eğitime destek çalışmaları kapsamında ilçede okulları bakım ve onarımdan geçiren belediye, son olarak bilişim ve teknoloji sınıfı eksikliği bulunan okullara destek verdi.

İlçede 6 okula bilişim ve teknoloji sınıfı kuran belediye, bir okulun ise teknik altyapısını tamamladı.

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, yaptığı açıklamada, daha iyi bir eğitim için öğrencilere her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Belediye olarak ilçedeki okulların eğitim şartlarını modernize etmek için kapsamlı çalışma başlattıklarını anlatan Akhan, "Çalışmalar kapsamında köyler dahil ilçe genelinde fiziki ve teknik altyapısı yetersiz okullarımızı tadilattan geçirmeye başladık. Bakım, onarım ve temizlik işlerinden tutun, bilişim sınıflarına kadar okullarımızın eğitim şartlarını iyileştirmek için kolları sıvadık." dedi.

"Tek gayemiz, çalışan ve üreten bir nesil yetiştirmek"

İl genelinde hayata geçirilen "KODLAĞRI" projesine kurdukları bilişim ve teknoloji sınıflarıyla destek verdiklerini dile getiren Akhan, şöyle konuştu:

"Tek gayemiz modern dünyaya ayak uyduran, çalışan ve üreten nesil yetiştirmek. Bu hedef doğrultusunda okullarımızda kurduğumuz bilişim ve teknoloji sınıflarıyla ilçemizde eğitim kalitesini daha da yukarılara taşıdık. En değerli yatırım çocuklara ve gençlere yapılan yatırımdır. Bütün öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı olsun. Eğitime yatırım yapmaya devam edeceğiz."

7 sınıfa 109 bilgisayar kuruldu

Doğubayazıt Belediyesi Bilgi İşlem Sorumlusu Yakup Özbay, belediye olarak ilçedeki eğitim şartlarını batı standartlarına yükseltmeyi amaçladıklarını aktardı.

Özbay, 6 okula bilişim ve teknoloji sınıfı kurduklarını, bir sınıfın ise teknik altyapısını oluşturduklarını belirterek "Belediyemizce yapılan bu sınıflar, toplamda 7 sınıf ve 109 bilgisayar var. Bu bilgisayarların hepsi de öğrencilerimizin kodlama yapabilme ve özgün programlar üretebilmelerini sağlayan donanımlara sahip." ifadelerini kullandı.

"KODLAĞRI" Projesi Doğubayazıt Komisyon Başkanı Meryem Polat ise görevlendirme yapılan belediyenin eğitime yönelik büyük yatırımlar yaptığını söyledi.

Kurulan sınıflarda aldıkları eğitimlerle hayal güçlerinin geliştiğini anlatan öğrencilerden Nehir Kösesoy da yapılan yatırımdan dolayı Akhan ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.