04 Aralık 2018 Salı 14:18
Doğubayazıt Hakkında Her Şey       

Ağrı ili sınırları içerisinde yer alan Doğubayazıt Haber konularında istediğiniz bilgileri alabileceğiniz internet sitemiz ile hizmetinizdeyiz.

Ülkemizin en eski şehirlerinden birisi olan Ağrı ile ilgili olarak hizmet veren internet sitemiz sayesinde istediğiniz bilgileri kolaylıkla alabileceksiniz. Doğu Anadolu Bölgemizde yer alan Ağrı Dağı’nın da il sınırları içerisinde yer aldığı Ağrı ilimizin ilçeleri ile ilgili olarak güncel bilgi ve haberlerin yer aldığı internet sitemiz siz değerli okurlarını bekliyor.

Doğubayazıt Coğrafi Özellikleri

Doğubayazıt, Ağrı ili sınırları içerisinde yer alan 2 bin 424 kilometre kare alan üzerine kurulu olan bir ilçemizdir. Yaklaşık olarak 57 bin kişilik nüfusa sahip olan ilçenin en önemli geçim kaynağı Ağrı’nın diğer ilçelerinde de olduğu gibi tarım ve hayvancılıktır. Ağrı Dağı, Küçük Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı ile çevrelenmiş olan Doğubayazıt ilçemiz bu dağların arasında düz bir havza üzerine kurulmuştur. Bu ilçe sınırları içerisinde yer alan İshakpaşa Sarayı bölgeye gelen turistlerin sürekli olarak ziyaret ettikleri bir eserdir.

Doğubayazıt Haberleri internet sitemizden sürekli olarak takip edebilirsiniz. Aynı zamanda haberler ve bilgiler ekiplerimiz sayesinde sürekli olarak güncellenmektedir. Bu sayede siz değerli takipçilerimizin sürekli olarak güncel haberler almanıza imkan sağlanmaktadır.

Doğubayazıt Ekonomisi

Doğubayazıt ekonomisinin büyük bir çoğunluğun tarım ve hayvancılık oluşturmaktadır. Yaşayan ailelerin yapmış oldukları tarım ve hayvancılık faaliyetleri sayesinde geçimlerini sağlayabilmektedirler. Özellikle koyunların yetiştirildiği küçükbaş hayvancılık ile birlikte büyükbaş hayvancılık da bölgede yapılmaktadır. Hayvan yemi olarak kullanılmak üzere bölgede fiğ ekilmektedir. Bununla birlikte doğal otlarla birlikte hayvanların beslenmelerine imkan sağlanmaktadır. Hayvansal ürünler olarak yağ, süt, et ve yün üretimi oldukça yüksek seviyededir. Üretimi yapılan bu ürünlerin fazlalıkları da kurulan pazarlarda satılmaktadır. Üretimi yapılan tarım ürünlerinde ilk sırayı arpa ve buğday almaktadır. Bunların dışında mercimek, şeker pancarı ve patates de yetiştirilmektedir. Yetiştirilen meyveler arasında elma, armut ve zerdali de bulunmaktadır.

Doğubayazıt Haber Gazetesi internet sitemiz ile birlikte siz de ilçemiz hakkında güncel bilgi ve haberlere kolaylıkla ve sorun yaşamadan ulaşabilirsiniz.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.