03 Ekim 2019 Perşembe 18:45
Doğubayazıt İlçe Müftüsü Adem ÖZDEMİR'den Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Doğubayazıt İlçe Müftümüz Adem ÖZDEMİR'in 1-7 Ekim Mesajı

Kâbe’nin yeryüzündeki şubeleri ve Allah’ın evleri olan camilerimiz, dinimizin ve istiklâlimizin simgesi olarak yükselen huzur, bilgi, birlik ve ibadet mekânlarımızdır.

Diyanet İşleri Başkanlığımız çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftasını camilerimizi hayatın merkezine, şehirlerin kalbine taşımak amacıyla “Camiler Haftası” olarak kutlamaktadır.
Camilerimiz, Cenab-ı Hak’ka yönelen simalarımızın ve kalplerimizin  nazargâhı, ruh ve bedenlerimizin buluştuğu kıblegâhı olan ‘Kâbe-i Muazzama’nın arzın üzerindeki birer şubeleridir.

Asırlarca milletimiz, ‘Ben gerekirse susuz, güneşsiz, ekmeksiz yaşayabilirim. Fakat camisiz yapamam, yaşayamam’ diyerek, gökyüzünü andırır çil çil kubbelerle, şaheser minarelerle yaşadığı beldeleri nakış nakış işlemiştir. İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif bu sevdasını dizelere dökmüş, ruhunun derinliklerinden gelen duygularla aşkın ve kulluğun gereği olarak camileri ve minarelerinden okunan ezan seslerini şöyle terennüm etmiştir:

Ruhumun senden, İlâhî şudur ancak emeli
Değmesin mâbedimin göğsüne nâmahrem eli
Bu ezanlar ki şahâdetleri dinin temeli
Ebedî yurdumun üstünde benim inlemeli.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camiler ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için,1986 yılından itibaren 1-7 Ekim tarihleri arasını içeren Ekim ayının ilk haftası ‘‘Camiler haftası’’olarak kutlanmakta iken 2003 yılında ‘’Din Görevlileri’’ de eklendi.

2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema belirlenerek çeşitli etkinliklerle kutlanırken bu yıl ki Camiler ve Din Görevlileri haftasının belirlenen teması ‘’Cami ve Hayat’’ olarak belirlendi.


Bu duygularla, Güzel ülkemizin her tarafında, mescit ve camilerde din hizmetlerinin en güzel şekilde deruhte edilmesi için gayret gösteren, topluma rehberlik ve önderlik eden, yaşantısıyla örnek olan, mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını veren bütün din gönüllüsü kardeşlerimin Camiler Haftasını tebrik ediyor, ebediyete irtihal edenlere Cenab-ı Hak’tan rahmet niyaz ediyorum.

Rabbim, minarelerimizden yükselen yüce daveti ve namazın aydınlığını ülkemizin üzerinden eksik etmesin.
Allah’a emanet olun...

Son Güncelleme: 03.10.2019 19:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.