03 Ocak 2021 Pazar 11:37
Doğubayazıt Narinkale Gazetesi 52 Yaşında

Gazetemiz “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE” 52 Yaşında

MEHMET CEMİL BAYDAR...

“52 yıl önce ilçemizde yayınlanan NARİNKALE GAZETESİ gibi nice mahalli gazete ve basın emekçisi Türkiye’nin dört bir yanında zor şartlarda, büyük emek ve çabalarla sorunların çözümüne katkıda bulunmuşlardır.”

Doğubayazıt’ta 1 Ocak 1969 yılında günlük olarak yayınlanmaya başlayan ve ilçenin ilk gazetesi olan “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ” 52 yaşında, yarım asrı geride bırakarak yüz yıla doğru kararlılıkla devam etmektedir.

Her yeni yaşımızın sevincini paylaşırken, aynı zamanda mahalli basının tüm sıkıntılarına rağmen daha iyi yayın yapabilmek adına çalışmamız gerektiğini biliyoruz.

Anadolu basını, yeni tanımı ile Yerel Basın yıllardır çok büyük sıkıntılara göğüs gererek ülke demokrasisine, kalkınmasına büyük katkılar sağlamış, vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmede çok önemli yer almış ve aynı kararlılıkla bu faaliyetlerini devem ettirmektedir.

Yıllardır basının genel sorunları tartışılırken, Anadolu Basını biraz daha üvey evlat muamelesi görmüştür.

Geriye bakıldığında 52 yıl önce ilçemizde yayınlanan NARİNKALE GAZETESİ gibi nice basın emekçisi Türkiye’nin dört bir yanında zor şartlarda, büyük emek ve çaba sarf ederek mahalli gazeteler çıkarıp, ülkenin dört bir yanında bulunan hemşehrilerine ulaşabilmeyi, mahallin dert ve problemlerini yetkililere ulaştırmayı başarabilmiş, sorunların çözümüne katkıda bulunmuşlardır.

Bu anlamda Narinkale Gazetesi 52 yıldır aralıksız yayın hayatını sürdürürken, halkın gözü kulağı olmaya, sorunları dile getirirken, haksız eleştiri ve söylemlerden uzak, yapıcı ve olumlu yayınlar yapmaya özen göstererek yoluna devam etmektedir..

Mahalli bir gazetenin 52 yıl yayın hayatını aralıksız sürdürmesi, istikrarlı yayın politikası ve okuyucunun desteği ile mümkün olabilir..

Baskı makinelerinin el veya ayakla çalıştırıldığı, harflerin mürettipler tarafından, “iğne ile kuyu kazar gibi” tek tek dizildiği, ulaşım ve haberleşmenin yok denecek kadar az olduğu dönemlerde bile, yayınını aksatmadan, İlçe ve ilçe dışındaki hemşehrilere ulaşan “Doğubayazıt Narinkale Gazetesi” sorunları ve ilçe haberlerini dile getirip hizmetlerini sürdürmüştür..

Tüm Mahalli Gazeteler ve gazete çalışanları, içinde bulundukları sıkıntılara rağmen, özveri ile çalışıp zor şartlarda haber ve yayınları ile mutlu olmakta, bütün sıkıntı ve yorgunluklarını unutabilmektedirler.

Bizlerde, “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ” çalışanları olarak, okuyucularımızın verdiği destek ve yapmış olduğumuz hizmetle 52. Yılın haklı gururunu ve sevincini yaşamaktayız.

Bu vesile ile “DOĞUBAYAZIT NARİNKALE GAZETESİ”nin yayın hayatına başlamasından itibaren büyük katkıları olan ve gazetemizi bu günlere taşıyan büyüklerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz, vefat edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklar diliyor, kurulduğundan bugüne kadar emeği geçen bütün çalışanlarımıza ve tabii ki; bizlere desteğini sürdüren siz kıymetli okurlarımıza ve 52’nci yılımızı kutlayan herkese sonsuz teşekkür ediyor, 2021 yılının sağlıkla hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Bizlerda Ağrı'da Haber Ailesi olarak Doğubayazıt Narinkale Gazetesine güzel temennilerimiz ile nice yaşlara diliyoruz.

Son Güncelleme: 04.01.2021 21:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.