11 Aralık 2020 Cuma 11:15
Doğubayazıt'ta "Anadolu Masalları "projesiyle İlk sınıf oluşturuldu

Doğubayazıt'ta "Anadolu Masalları "projesiyle İlk sınıf açıldı

Ağrı İl genelinde Anadolu Masallarını yaygınlaştırma çalışmaları devam ederken Doğubayazıt ilçesinde de masal odalarının sayısının arttırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde hayata geçirilen "Anadolu Masalları "projesi kapsamında Ağrı ili genelinde oluşturulan masal çemberinde görevli öğretmenler ile Anadolu Masallarını yaygınlaştırma çalışmaları devam ediyor.

Masal Dinlemeyen Çocuk Kalmayacak

Proje kapsamında Doğubayazıt ilçesi Çiftlik İbrahim Ağa Ortaokulunda, Öğretmen Pelin Buse Yılmaz'ın gayretleriyle masal sınıfı oluşturuldu.

Masal Öğretmeni ve sınıfın kurucusu Pelin Buse Yılmaz, Masal diyince aklımıza hemen avrupada yazılmış masallar gelir. Hatta pek çok masal sıralarız fakat kendi kültürümüz de bu konuda oldukça zengin ancak yeterince tanıtıyor muyuz?

İşte bu sorudan yola çıkarak kendi kültürümüzü gelecek nesillere de tanitabilmek ve Anadolu masallarını yaşatmak amacıyla okulumuza Anadolu Masalları sınıfı kurduk.

Kurduğumuz sınıfin öğrencilerimize ve eğitime faydalı olmasını temenni ediyoruz.  

İhsan Kösen; Öğretmenlerimle Gurur Duydum

Doğubayazıt İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Kösen, İlimizde düzenlenen ve İlçemizde de yürütülen “Anadolu Masalları” etkinliğinde göstermiş oldukları takdire şayan başarıdan dolayı değerli öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.

Sizlerin bu azmi ve gayreti umarız tüm öğretmenlerimizde de bir heyecan ışığı yaratır ve böyle güzel projelerimiz ile bizleri her zaman gururlandırmaya devam edeceğinize inancımız sonsuz diyerek, "Kültürel değerlerimizi aktarmada bir araç olan masalların evlerimizden eksik olmamasını diliyorum.

Son Güncelleme: 11.12.2020 13:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.