12 Ekim 2018 Cuma 10:59
Doğubayazıt'ta Kaçırılan Berzan Olayında Sıcak Gelişme! Enişte Kırmızı Bültenle Yakalandı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde geçtiğimiz mart ayında eniştesi Ali Rıza Erarslan tarafından kaçırılan 14 yaşında ki Berzan Akkuş olayında sıcak gelişme yaşandı. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca çıkarılan kırmızı bültenle arama kararında Ali Rıza Erarslan isimli şahıs İran'da INTERPOL tarafından yakalandı.

Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Ağrı Doğubayazıt ilçesinde mart ayında 14 yaşında ki Berzan Akkuş isimli şahısın kaçırılıp öldürüldüğü iddialarının olduğunu, bu durum için Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şüpheli şahıs Ali Rıza Eraslan kırmızı bültenle arandığını bildirdi.

Kırmızı bültenle aranan ve INTERPOL tarafından İran'da yakalanan Ali Rıza Erarslan ise Türkiye'ye teslim edildi.

Doğubayazıt Cumhuriye Başsavcılığı yaptığı açıklamada;

"Bazı basın ve yayın organlarında 22.03.2018 tarihinden kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan mağdur çocuk Berzan Akkuş ile ilgili olarak kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki şekilde açıklama yapılması uygun görülmüştür.

Mağdur çocuk Berzan Akkuş'un 22.03.2018 tarihinde kaçırılarak öldürüldüğü iddialarına ilişkin olarak ayrıntılı ve çok yönlü yapılan soruşturma kapsamında, şüphelilerden A.R.E. isimli şahıs Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ile çıkarılan kırmızı bülten sonrasında İran'da yakalanarak Türk makamlarına teslim edilmiştir. Devam eden süreçte şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile gözaltına alınarak ilçemize getirilmiş olup, yapılan soruşturma neticesinde 3 şüpheli daha aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştır. Bu aşamada olayla ilgili 2 şüpheli tutuklanmıştır. Soruşturmamız ayrıntılı ve çok yönlü devam etmekte olup, gerektiğinde ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

BERZAN AKKUŞ KAÇIRILMA OLAYI

Müge Anlı ile tatlı sert programına Ağrı Doğubayazıt'tan katılan ve Eniştesi (Teyzesinin eşi) tarafından 22 Mart 2018 tarihinde kaçırıldığı iddia edilen 14 yaşındaki Berzan Nerede?

Ali Rıza Erarslan, Berzan Akkuş’un babası ile birlikte kendi eşinin arasında duygusal bir ilişki olduğunu ileri sürerek ailenin yanına geldiği. Farklı aile büyüklerine ise telefonla çektiği fakat bu olayı ispatlar şekilde olmayan anlamsız videolar çekerek topumu kandırmaya çalıştığı öne sürüldü. Daha önce başka kişilerle kendi eşinin arasında benzer şeyler olduğunu da ileri süren Erarslan, Berzan Akkuş’u evinin önünden aldığını gören görgü tanıkları konuştu. Ali Rıza Erarslan’ın, Berzan'la birlikte bindikleri araç İran sınırında içi boş ve terk edilmiş şekilde bulundu.

OĞLU FARKLI İFADELER KULLANDI

Müge Anlı tatlı Sert Programında Eniştesi Ali Rıza Erarslan tarafından kaçırıldığı iddia edilen Berzan olayında gelişmeler yaşandı. Ali Rıza beyin 16 yaşındaki oğlu programa katılarak daha önce savcı ve program ile yaptığı telefon görüşmelerinde verdiği ifadelerde bulundu. Annesinin Berzan’ın babası ile uygunsuz videolarını gördüğünü ve bunu babasına Berzan’ın söylediğini ve babasıyla birlikte Berzan’ın oturduğu mahalleye giderek Berzan’a bildiklerini anlatması karşılığında bin lira verdiklerini ve kendisinin köprü başında indiğini Berzan’ın babasıyla yola devam ettiğini belirtti. Daha önce ise Berzan’ı köye götürdüklerini ve annesinin videolarını görmediği belirten çocuğu Müge Anlı programa davet ederek doğruları söylenmesi gerektiğini belirtti.

ALİ RIZA’NIN ÜZERİ TOZLUYDU

Bunun üzerine Ali Rıza Erarslanın abisi Fesih Erarslan Programa telefon bağlantısı ile katıldı. Fesih bey Ali Rıza bey ve oğlunun köye geldiklerini kapıda su içtiklerini ALi Rıza beyin üzerinin toz toprak olduğunu ve onları eve almadığını yanlarında ise Berzan’ın olmadığını bildirdi.

İNSAN TİCARETİ YAPIYOR

İsmini vermek istemeyen bir izleyici ise “Ali Rıza insan ticareti yapıyor. Kaçırdığı mültecileri öldürdüğü söyleniyor Berzan’ın kaybolduğu gün Ali Rıza’yı görenler olmuş üstü başı toz içinde çok heyecanlı ve tedirginmiş . Çocuğu öldürüp gömdüğü söyleniyor” dedi.

BAŞINIZ SAĞOLSUN

Programın ilerleyen dakikalarında ise Annesinin ve Abisinin feryadına dayanamayan Fesih bey Başınız sağolsun diyerel olayın gidişatını değiştirecek sözlerde bulundu. Müge Anlı’nın Başınız sağolsun dediniz Öldüğünü biliyormusunuz? Kim öldürdüğünü söyleyin demesi üzerine ise bilmiyorum ama öyle konuşuluyor biz çocuklarımızı dışarı gönderemiyoruz dedi.

İran’dan bağlanan başka bir izleyici ise Ali Rıza’nın yaklaşık bir haftadır kendi bulunduğu köyde kaldığını ve yanında Berzan yada herhangi bir başka birinin olmadığını tek olarak bu köyde konakladığını söyledi.

Berzan’ın Abisi ise 15 gün sonra askere gideceğim ben kardeşimin cenazesini istiyorum lütfen artık herkes bildiğini söylesin. Diyerek ağlayarak görgü tanıklarından yardımını istedi.

Agridahaber.com

Son Güncelleme: 12.10.2018 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.